Γόπες στο φούρνο γεμιστές

Γόπες στο φούρνο γεμιστές, με σάλτσα ντομάτα του ονείρου!

Εύκολη
0:50

4 μερίδες

15 λεπτά

35 λεπτά

γοπεσ στο φούρνο

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

Εξοπλισμός

Ταψί

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

Εκτέλεση

    1. Καθώς σκοπεύουμε να γεμίσουμε τα ψάρια, δεν τα σχίζουμε καθόλου στην κοιλιά, αλλά τα καθαρίζουμε από τα βράγχια, πιέζοντάς τα στο σώμα.
    2. Στη συνέχεια, ρίχνουμε μπόλικο νερό στην κοιλιά τους για να ξεπλυθούν καλά.
    3. Τα βάζουμε σε σουρωτήρι και τα αλατίζουμε.
    4. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα υλικά της γέμισης μέχρι να αποκτήσουμε μια ομοιογενή πάστα.
    5. Γεμίζουμε με το μείγμα τα ψάρια από τα ανοίγματα που άφησαν τα βράγχια, πιέζοντάς το ώστε να γεμίσει η κοιλιά του κάθε ψαριού. Τα αφήνουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο.
    6. Ρίχνουμε σε ένα μικρό ταψί τα κρεμμύδια, τη μαραθόριζα, το μαϊντανό, τον πελτέ, την τριμμένη ντομάτα, το χυμό λεμονιού, τη σταφίδα, το ελαιόλαδο και λίγο αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά.
    7. Ψήνουμε το μείγμα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 20 λεπτά.
    8. Ακουμπάμε πάνω στα ψημένα λαχανικά τα γεμιστά ψάρια, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 λεπτά ακόμα.
    9. Τα αφήνουμε τα σταθούν για 5 λεπτά σε σβηστό φούρνο και σερβίρουμε τα ψάρια με τη σάλτσα τους όσο είναι ζεστά, συνοδεύοντάς τα με τέταρτα λεμονιού.

Tips

  • Μπορείτε να ζητήσετε από το ιχθυοπωλείο να καθαρίσουν τα ψάρια.
Απόρρητο