Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Εκτέλεση
- Καθώς σκοπεύουμε να γεμίσουμε τα ψάρια, δεν τα σχίζουμε καθόλου στην κοιλιά, αλλά τα καθαρίζουμε από τα βράγχια, πιέζοντάς τα στο σώμα.
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε μπόλικο νερό στην κοιλιά τους για να ξεπλυθούν καλά.
- Τα βάζουμε σε σουρωτήρι και τα αλατίζουμε.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα υλικά της γέμισης μέχρι να αποκτήσουμε μια ομοιογενή πάστα.
- Γεμίζουμε με το μείγμα τα ψάρια από τα ανοίγματα που άφησαν τα βράγχια, πιέζοντάς το ώστε να γεμίσει η κοιλιά του κάθε ψαριού. Τα αφήνουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο.
- Ρίχνουμε σε ένα μικρό ταψί τα κρεμμύδια, τη μαραθόριζα, το μαϊντανό, τον πελτέ, την τριμμένη ντομάτα, το χυμό λεμονιού, τη σταφίδα, το ελαιόλαδο και λίγο αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά.
- Ψήνουμε το μείγμα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 20 λεπτά.
- Ακουμπάμε πάνω στα ψημένα λαχανικά τα γεμιστά ψάρια, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 λεπτά ακόμα.
- Τα αφήνουμε τα σταθούν για 5 λεπτά σε σβηστό φούρνο και σερβίρουμε τα ψάρια με τη σάλτσα τους όσο είναι ζεστά, συνοδεύοντάς τα με τέταρτα λεμονιού.
Tips
- Μπορείτε να ζητήσετε από το ιχθυοπωλείο να καθαρίσουν τα ψάρια.