Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣµΕΝΟ ΣΟΛΟµΟ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣµΕΝΟ ΣΟΛΟµΟ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣµΕΝΟ ΣΟΛΟµΟ
- Βάζουμε πρώτα σε ένα μπολ τον άνηθο, το αλάτι, τη ζάχαρη και τους κόκκους πιπεριού και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε το σολομό σε ένα μικρό κεραμικό σκεύος και τον καλύπτουμε με τα υλικά.
- Ο μαριναρισμένος σολομός χρειάζεται να μείνει σκεπασμένος με μεμβράνη και στο ψυγείο για 24 ώρες.
- Όταν περάσει ο χρόνος, σκουπίζουμε το σκεύος από τα υγρά και αναποδογυρίζουμε το σολομό.
- Ξανασκεπάζουμε για άλλες 24 ώρες και συνεχίζουμε το μαρινάρισμα.
- Στεγνώνουμε το σολομό που πλέον έχει αλλάξει χρώμα και τον αφήνουμε για 30΄ στην κατάψυξη.
- Με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι τον κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες και στη συνέχεια τις βάζουμε σε μπολ και τις καλύπτουμε με λάδι.
- Σερβίρουμε το σολομό σκέτο με λίγο λεμόνι ή τον βάζουμε σε πράσινες σαλάτες.
ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ Ο ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΟΣ ΣΟΛΟΜΟΣ, ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΤΑΓΗ:
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ