Τσιπούρες στη λαδόκολλα

Τσιπούρα στη λαδόκολλα. Μία συνταγή εύκολη, υγιεινή και συγχρόνως πολύ ελαφριά που θα λατρέψουν όσοι αγαπούν τα ψάρια!

Εύκολη
0:30

4

10 λεπτά

20 λεπτά

τσιπούρα στη λαδόκολλα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

Συμβουλή Ειδικού

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Το ψάρι και ειδικά η τσιπούρα, είναι εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας, συμβάλλοντας στη σωστή ανάπτυξη του μυϊκού μας συστήματος. Ταυτόχρονα, εφοδιάζει τον οργανισμό μας και με βιταμινες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Α καθως και την πολύτιμη βιταμίνη D με μεταξύ των αλλων συμβάλλει στη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Σε αυτά προσθέστε την αυξημένη βιοδιαθεσιμότητα καροτενοειδών από τα λαχανικά που εξασφαλίζεται λόγω της ύπαρξης λιπαρών στη συνταγή (ελαιόλαδο, ψάρι) και αμέσως γίνεται αντιληπτό ότι ένα τέτοιο φαγητό θα πρεπει να έχει περίοπτη θεση στο διαιτολόγιο μας.

Εξοπλισμός

Ταψί

Φούρνος

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

Εκτέλεση

  1. Απλώνουμε πρώτα τη λαδόκολλα στον πάγκο εργασίας.
  2. Στο κέντρο ακουμπάμε από 1 κομμάτι ψαριού.
  3. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  4. Ισομοιράζουμε τις λεπτοκομμένες φέτες φινόκιο, τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, τα ντοματίνια και την κάππαρη.
  5. Περιχύνουμε κάθε ένα με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  6. Κλείνουμε σε πακέτο. Η ένωση κατά μήκος να είναι από πάνω.
  7. Γυρίζουμε όση λαδόκολλα περισσεύει στα πλαϊνά κάτω από το πακέτο.
  8. Τοποθετούμε τα πακέτα σε ταψάκι.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20΄.
  10. Αφήνουμε την τσιπούρα στη λαδόκολλα στο φούρνο μέχρι να σερβίρουμε για να διατηρηθεί στη σωστή θερμοκρασία.
Απόρρητο