• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
519

Για τη τσιπούρα στη λαδόκολλα

  • 4 τεμάχιο/ια τσιπούρα
  • 1 φινόκιο κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
  • 1 κ.σ. κάππαρη
  • 8 ντοματίνια
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 4 μεγάλες λαδόκολλες
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
  • 420 Θερμίδες
    (kcal)
  • 40% Λιπαρά
  • 35% Υδατ/κες
  • 25% Πρωτεΐνες
* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

* Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

Εκτέλεση

Απλώνουμε πρώτα τη λαδόκολλα στον πάγκο εργασίας.

Στο κέντρο ακουμπάμε από 1 κομμάτι ψαριού.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Ισομοιράζουμε τις λεπτοκομμένες φέτες φινόκιο, τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, τα ντοματίνια και την κάππαρη.

Περιχύνουμε κάθε ένα με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.

Κλείνουμε σε πακέτο.

Η ένωση κατά μήκος να είναι από πάνω.

Γυρίζουμε όση που περισσεύει στα πλαϊνά κάτω από το πακέτο.

Τοποθετούμε τα πακέτα σε ταψάκι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20΄.

Αφήνουμε την τσιπούρα στη λαδόκολλα στο φούρνο μέχρι να σερβίρουμε για να διατηρηθεί στη σωστή θερμοκρασία.

Με τι σαλάτα θα ήθελες να συνοδεύσεις το φαγητό σου;

Διαφήμιση

Συμβουλή του Ειδικού

Το ψάρι και ειδικά η τσιπούρα, είναι εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας, συμβάλλοντας στη σωστή ανάπτυξη του μυϊκού μας συστήματος. Ταυτόχρονα, εφοδιάζει τον οργανισμό μας και με βιταμινες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Α καθως και την πολύτιμη βιταμίνη D με μεταξύ των αλλων συμβάλλει στη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Σε αυτά προσθέστε την αυξημένη βιοδιαθεσιμότητα καροτενοειδών από τα λαχανικά που εξασφαλίζεται λόγω της ύπαρξης λιπαρών στη συνταγή (ελαιόλαδο, ψάρι) και αμέσως γίνεται αντιληπτό ότι ένα τέτοιο φαγητό θα πρεπει να έχει περίοπτη θεση στο διαιτολόγιο μας.

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Κάτι μαγειρεύεται