Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Εξοπλισμός
Ταψί
Τηγάνι
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
- Απλώνουμε δυο φύλλα σε λαμαρίνες και τα ψήνουμε στους 180°C για 10 λεπτά, μέχρι να στεγνώσουν και να ροδίσουν ελαφρώς.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Λιώνουμε το βούτυρο σε μεγάλο τηγάνι, προσθέτουμε λίγο από το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά, μέχρι να πιούν τα υγρά τους.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο και τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέτουμε την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι και το μπούκοβο.
- Βράζουμε τη γέμιση για λίγα λεπτά, μέχρι να πιει τα υγρά της.
- Αφού κρυώσει, προσθέτουμε το καρύδι και το ανεβατό, και ανακατεύουμε.
- Σπάμε τα ψημένα φύλλα.
- Αλείφουμε ένα μεγάλο ταψί με ελαιόλαδο και στρώνουμε δυο φύλλα, αλείφοντάς τα επίσης με ελαιόλαδο.
- Σκορπάμε μέσα τα σπασμένα ψημένα φύλλα, αδειάζουμε τη γέμιση και καλύπτουμε την πίτα με άλλα δυο λαδωμένα ενδιάμεσα φύλλα.
- Χαράζουμε την πίτα, λαδώνουμε καλά την επιφάνεια και τη ραντίζουμε με νερό.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις για 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει καλά η πίτα και να ξεκολλήσει από το ταψί.