Μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ ογκρατέν

Ένα διαφορετικό μοσχαράκι κοκκινιστό, ζουμερό και νόστιμο, να γλύφετε τα δάχτυλά σας.

8

15 λεπτά

1 ώρα και 30 λεπτά

μοσχαράκι κοκκινιστό

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ

Εκτέλεση

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ

  1. Πρώτα θωρακίζουμε το κρέας, για να γίνει πιο ζουμερό το μοσχάρι.
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε για 5-6 λεπτά το κρέας γύρω γύρω.
  3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι κι αφήνουμε να μαραθεί, προσθέτουμε το σκόρδο, την πιπεριά, το σέλερι, το καρότο και τα αφήνουμε για 3-4 λεπτά.
  4. Πασπαλίζουμε µε το αλεύρι και το αφήνουμε λίγο να ψηθεί, για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας.
  5. Προσθέτουμε τις ντοµάτες και την πάπρικα.
  6. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και συμπληρώνουμε νερό ίσα που να μισοσκεπάζει το κρέας.
  7. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να δέσει η σάλτσα του, περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά.

ΠΟΥΡΕΣ

  1. Με μαχαίρι κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια και τις βράζουμε για 20 λεπτά σε κατσαρόλα γεμάτη με νερό, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Ζεσταίνουμε την κρέμα με το βούτυρο, το σκόρδο και το μοσχοκάρυδο σε μία κατσαρόλα.
  3. Διατηρούμε ζεστό το μείγμα κι αφήνουμε το σκόρδο να αρωματίσει την κρέμα.
  4. Στραγγίζουμε σε σουρωτήρι τις πατάτες και τις πολτοποιούμε.
  5. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, βούτυρο, κρέμα γάλακτος και το μισό τυρί στις πατάτες.
  6. Αφαιρούμε το σκόρδο και ανακατεύουμε.

ΨΗΣΙΜΟ

  1. Βάζουμε το κοκκινιστό μοσχαράκι σε πυράντοχο σκεύος και καλύπτουμε την επιφάνειά του με τον πουρέ.
  2. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
  3. Ψήνουμε στου φούρνο στους 200°C για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνειά του.
  4. Σερβίρουμε αμέσως και συνοδεύουμε με σαλάτα εποχής.
Απόρρητο