Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ
Εκτέλεση
ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ
- Πρώτα θωρακίζουμε το κρέας, για να γίνει πιο ζουμερό το μοσχάρι.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε για 5-6 λεπτά το κρέας γύρω γύρω.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι κι αφήνουμε να μαραθεί, προσθέτουμε το σκόρδο, την πιπεριά, το σέλερι, το καρότο και τα αφήνουμε για 3-4 λεπτά.
- Πασπαλίζουμε µε το αλεύρι και το αφήνουμε λίγο να ψηθεί, για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας.
- Προσθέτουμε τις ντοµάτες και την πάπρικα.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και συμπληρώνουμε νερό ίσα που να μισοσκεπάζει το κρέας.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να δέσει η σάλτσα του, περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά.
ΠΟΥΡΕΣ
- Με μαχαίρι κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια και τις βράζουμε για 20 λεπτά σε κατσαρόλα γεμάτη με νερό, μέχρι να μαλακώσουν.
- Ζεσταίνουμε την κρέμα με το βούτυρο, το σκόρδο και το μοσχοκάρυδο σε μία κατσαρόλα.
- Διατηρούμε ζεστό το μείγμα κι αφήνουμε το σκόρδο να αρωματίσει την κρέμα.
- Στραγγίζουμε σε σουρωτήρι τις πατάτες και τις πολτοποιούμε.
- Αλατίζουμε, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, βούτυρο, κρέμα γάλακτος και το μισό τυρί στις πατάτες.
- Αφαιρούμε το σκόρδο και ανακατεύουμε.
ΨΗΣΙΜΟ
- Βάζουμε το κοκκινιστό μοσχαράκι σε πυράντοχο σκεύος και καλύπτουμε την επιφάνειά του με τον πουρέ.
- Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
- Ψήνουμε στου φούρνο στους 200°C για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνειά του.
- Σερβίρουμε αμέσως και συνοδεύουμε με σαλάτα εποχής.