Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΣΟΤΗΓΑΝΙΑ
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΣΟΤΗΓΑΝΙΑ
Video
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα πράσα σε χοντρές ροδέλες, χρησιμοποιώντας μόνο το άσπρο και τρυφερό μέρος.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και προσθέτουμε τα πράσα. Τα αφήνουμε να μαλακώσουν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά.
- Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το χοιρινό, κομμένο σε μπουκιές. Το αφήνουμε να ροδίσει καλά για 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σβήνουμε με τον χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι.
- Σκεπάζουμε το τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να μείνει το φαγητό μόνο με το λάδι του.
- Στο τέλος, πασπαλίζουμε με χοντροκομμένο κόκκινο πιπέρι.
- Σερβίρουμε με φρεσκοψημένο, ζεστό ψωμί και απολαμβάνουμε!









