Πρασοτηγανιά

Απλή και νόστιμη συνταγή για πρασοτηγανιά. Ζουμερό κρέας, γλυκά πράσα και δροσερή λεμονάτη γεύση — έτοιμο σε λίγα λεπτά.

Εύκολη
0:35

4 μερίδες

5 λεπτά

30 λεπτά

prasotigania - πρασοτηγανια

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΣΟΤΗΓΑΝΙΑ

Εξοπλισμός

Τηγάνι

Τηγάνι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΣΟΤΗΓΑΝΙΑ

Video

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τα πράσα σε χοντρές ροδέλες, χρησιμοποιώντας μόνο το άσπρο και τρυφερό μέρος.
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και προσθέτουμε τα πράσα. Τα αφήνουμε να μαλακώσουν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά.
  3. Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το χοιρινό, κομμένο σε μπουκιές. Το αφήνουμε να ροδίσει καλά για 10 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σβήνουμε με τον χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι.
  5. Σκεπάζουμε το τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να μείνει το φαγητό μόνο με το λάδι του.
  6. Στο τέλος, πασπαλίζουμε με χοντροκομμένο κόκκινο πιπέρι.
  7. Σερβίρουμε με φρεσκοψημένο, ζεστό ψωμί και απολαμβάνουμε!
Απόρρητο