Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ
ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ
ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ
- Καθαρίζουμε το μοσχάρι από τις λευκές μεμβράνες με ένα κοφτερό μαχαίρι ή ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας τον καθαρίσει.
- Απλώνουμε λαδόκολλα στον πάγκο και βάζουμε επάνω τον σιδηρόδρομο.
- Πασπαλίζουμε το σιδηρόδρομο με την ξηρή μαρινάδα και αλείφουμε πολύ καλά πάνω και κάτω να πάει παντού το μείγμα.
- Με μαχαίρι κοφτερό κάνουμε τρύπες και μπήγουμε από το μείγμα μπαχαρικών για να μοσχομυρίσει ο μοσχαρίσιος σιδηρόδρομος.
- Ακουμπάμε ένα κλαδάκι δεντρολίβανο πάνω στο σιδηρόδρομο.
- Τυλίγουμε πολύ καλά σε πακέτο, σε αντικολλητικό χαρτί. Δένουμε το πακέτο και τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο.
- Βάζουμε σε χαμηλό προθερμασμένο φούρνο στους 140-150ºC και ψήνουμε για 3 ώρες το μοσχάρι σιδηρόδρομο.
- Έπειτα, δυναμώνουμε τον φούρνο στους 200ºC και ψήνουμε για 40′ να καραμελώσει ο σιδηρόδρομος μέχρι το τρυφερό μοσχάρι να λιώνει και να πέφτει από το κόκκαλο.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΗΡΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ
- Βάζουμε όλα τα μπαχαρικά και τα βότανα για τη μαρινάδα σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε.
ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά καρέ 2 εκ. Τις ξεπλένουμε.
- Ραντίζουμε με λάδι τη ρηχή λαμαρίνα του φούρνου.
- Αραδιάζουμε τις πατάτες, τις ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το φρέσκο δεντρολίβανο.
- Βάζουμε και τα σκόρδα σπασμένα. Ανακατεύουμε.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180-200ºC.
- Ψήνουμε για 1 ώρα και αλατίζουμε στο τέλος. Τα τελευταία 10′ ψήνουμε τα πατατάκια στο γκριλ για να γίνουν τραγανά σαν τηγανητά.
ΜΥΣΤΙΚΑ
- Αφήνουμε τον σιδηρόδρομο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Το κομμάτι αυτό του μοσχαριού περιέχει πολύ συνδετικό ιστό, είναι αρκετά σκληρό το κρέας αλλά με το σωστό πολύωρο ψήσιμο, γίνεται πολύ μαλακό και τρυφερό το μοσχάρι
- Σφραγίστε καλά το πακέτο με τον σιδηρόδρομο και να έχετε υπομονή για να βγει τρυφερός με καραμελωμένη κρούστα.
- Πλύνε οπωσδήποτε τα πατατάκια για να γίνουν τραγανά στο ψήσιμο.
Διαβάστε και όλα τα μυστικά μου για να διαλέξετε και να μαγειρέψετε σωστά το κάθε κομμάτι του μοσχαριού.