Για τον μοσχαρίσιο σιδηρόδρομο
Καθαρίζουμε το κρέας από τις λευκές μεμβράνες ή ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας τον καθαρίσει.
Απλώνουμε λαδόκολλα στον πάγκο και βάζουμε επάνω τον σιδηρόδρομο.
Αλείφουμε ολόγυρα με κρέμα βαλσαμικού. Πασπαλίζουμε λίγο δεντρολίβανο φρέσκο και τυλίγουμε το κρέας.
Αφήνουμε να μείνει για 3 – 4 ώρες ο μοσχαρίσιος σιδηρόδρομος τυλιγμένος. Αφαιρούμε τα βότανα.
Βάζουμε όλα τα μπαχαρικά σε μπολ και τα ανακατεύουμε. Τα ρίχνουμε στο κρέας και αλείφουμε πολύ καλά πάνω και κάτω να πάει παντού το μείγμα.
Με μαχαίρι κοφτερό κάνουμε τρύπες και μπήγουμε από το μείγμα μπαχαρικών για να μοσχομυρίσει ο μοσχαρίσιος σιδηρόδρομος.
Τυλίγουμε πολύ καλά σε πακέτο, σε λαδόκολλα. Δένουμε το πακέτο και τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο.
Βάζουμε σε χαμηλό προθερμασμένο φούρνο στους 140-150 βαθμούς και ψήνουμε για 3 ώρες το μοσχάρι σιδηρόδρομο, δυναμώνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για 40′.
Για τα πατατάκια
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά καρέ 2 εκ. Τις ξεπλένουμε.
Ραντίζουμε με λάδι τη ρηχή λαμαρίνα του φούρνου.
Αραδιάζουμε τις πατάτες, τις ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το φρέσκο δεντρολίβανο.
Βάζουμε και τα σκόρδα σπασμένα. Ανακατεύουμε.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180-200 βαθμούς.
Ψήνουμε για 1 ώρα και αλατίζουμε στο τέλος. Τα τελευταία 10′ ψήνουμε τα πατατάκια στο γκριλ για να γίνουν τραγανά σαν τηγανητά.
Ραντίζουμε με λίγη κρέμα βαλσαμικού πριν σερβίρουμε.
Διαβάστε και όλα τα μυστικά μου για να διαλέξετε και να μαγειρέψετε σωστά το κάθε κομμάτι του μοσχαριού.