Το μοσχάρι είναι ένα από τα σημαντικότερα είδη κρέατος που χρησιμοποιείται για την εκτέλεση πολλών συνταγών. Έχει υπέροχη γεύση και είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Μοσχάρι είναι το ζώο νεαρής ηλικίας (8-28 μηνών) που βρίσκεται στο στάδιο απογαλακτισμού. Μπορεί να είναι αρσενικά μη στειρωμένα ή θηλυκά που δεν έχουν όμως γεννήσει. Το μοσχάρι είναι θρεπτικό και νόστιμο, περιέχει ελάχιστο νερό και αρκετή ποσότητα λίπους (10-15%). Ανάλογα με τη διατροφή και την ηλικία του μοσχαριού, μπορεί να είναι λιγότερο ή περισσότερο τρυφερό.
Υπάρχει επίσης και το μοσχάρι γάλακτος. Πρόκειται για το ζώο νεαρής ηλικίας (μέχρι 8 μηνών) το οποίο ακόμα θηλάζει και λαμβάνει συμπλήρωμα διατροφής από δημητριακά και τριφύλλι. Το μοσχάρι γάλακτος σφάζεται συνήθως όταν είναι 5 με 7 μηνών και προτού φτάσει τα 300kg. Έχει πολύ νερό και ελάχιστο λίπος. Είναι πολύ τρυφερό, εξαιρετικής ποιότητας, χρώματος ανοιχτού ροζ.