Εύκολο τυλιχτό σουβλάκι

Γύρος χοιρινός στο τηγάνι, μοσχαρίσιος ή γύρος κοτόπουλο. Διάλεξε με τι κρέας θα φτιάξεις τον εύκολο γύρο στο τηγάνι για τυλιχτό σουβλάκι στο λεπτό . Όταν σας το πρωτοέδειξα στην «Ελένη» στο ξεκίνημα μου, είχατε τρελαθεί όλοι με αυτή τη συνταγή.

6

15 λεπτά

15 λεπτά

τυλιχτό σουβλάκι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΤΥΛΙΧΤΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Εξοπλισμός

Τηγάνι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΤΥΛΙΧΤΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβουμε το κρέας σε μακρόστενα κομμάτια και τα βάζουμε σε μπολ.
  2. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και το πιπέρι.
  3. Περιχύνουμε με το ξίδι και με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
  4. Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε για αρκετή ώρα στο ψυγείο.
  5. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 7΄- 8΄, να γίνουν διάφανα.
  6. Στραγγίζουμε το κρέας σε απορροφητικό χαρτί και το προσθέτουμε στα κρεμμύδια.
  7. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 7΄- 8΄ σε χαμηλή φωτιά, να ψηθεί το κρέας. Αλατίζουμε.
  8. Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σως γιαουρτιού σε μπολ και τα ανακατεύουμε καλά με κουτάλι.
  9. Ζεσταίνουμε τις πίτες σε αντικολλητικό στεγνό τηγάνι για λίγα λεπτά ή για λίγο στο φούρνο.
  10. Απλώνουμε λαδόκολλα, τοποθετούμε πάνω της μία πίτα, βάζουμε ολόκληρα φύλλα σαλάτας, φέτες ντομάτας, κρέας με κρεμμύδια και τέλος, σως γιαουρτιού.
  11. Φτιάξτε και τις  πίτες για σουβλάκι και δεν θα το πιστεύετε πόση νοστιμιά έχει η συνταγή αυτή!

ΜΥΣΤΙΚΑ

  1. Μαρινάροντας το κρέας για λίγη ώρα σε ξίδι και ελαιόλαδο, έχουμε ως αποτέλεσμα να σπάνε οι ίνες του κρέατος και να μαλακώνει αρκετά.
  2. Με την προσθήκη του κρεμμυδιού εξισορροπούμε τη γεύση.
Απόρρητο