Διάλεξε με τι κρέας θα φτιάξεις τον εύκολο γύρο στο τηγάνι για τυλιχτό σουβλάκι στο λεπτό.

Διάλεξε με τι κρέας θα φτιάξεις τον εύκολο γύρο στο τηγάνι για τυλιχτό σουβλάκι στο λεπτό.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
23

Για το εύκολο τυλιχτό σουβλάκι

  • 600 γρ. μοσχάρι (κόντρα) (ή χοιρινό ή κοτόπουλο)
  • 2 κ.σ. ξίδι
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 6 πίτες για σουβλάκι
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Λίγα φύλλα σαλάτας ή μαρουλιού
  • 2 ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
  • Για τη σως με γιαούρτι
  • 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το εύκολο τυλιχτό σουβλάκι

    Κόβουμε το κρέας σε μακρόστενα κομμάτια.

    Τα βάζουμε σε μπολ.

    Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και το πιπέρι.

    Περιχύνουμε με το ξίδι και με λίγο ελαιόλαδο.

    Ανακατεύουμε καλά.

    Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε για αρκετή ώρα στο ψυγείο.

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 7΄- 8΄, να γίνουν διάφανα.

    Στραγγίζουμε το κρέας σε απορροφητικό χαρτί και το προσθέτουμε στα κρεμμύδια.

    Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 7΄- 8΄ σε χαμηλή φωτιά, να ψηθεί το κρέας.

    Αλατίζουμε.

    Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σως γιαουρτιού σε μπολ και τα ανακατεύουμε καλά με κουτάλι.

    Ζεσταίνουμε τις πίτες σε αντικολλητικό στεγνό τηγάνι για λίγα λεπτά ή για λίγο στο φούρνο.

    Απλώνουμε λαδόκολλα, τοποθετούμε πάνω της μία πίτα, βάζουμε ολόκληρα φύλλα σαλάτας, φέτες ντομάτας, κρέας με κρεμμύδια και τέλος, σως γιαουρτιού.

    Φτιάξτε και τις  πίτες για σουβλάκι και δεν θα το πιστεύετε πόση νοστιμιά έχει η συνταγή αυτή!

    Μυστικά

    Μαρινάροντας το κρέας για λίγη ώρα σε ξίδι και ελαιόλαδο, έχουμε ως αποτέλεσμα να σπάνε οι ίνες του κρέατος και να μαλακώνει αρκετά.

    Με την προσθήκη του κρεμμυδιού εξισορροπούμε τη γεύση.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται