Τάκος με κιμά και λαχανικά

Τάκος με κιμά και λαχανικά! Αγαπημένη μεξικάνικη συνταγή, με μοναδική νοστιμιά! Φτιάξτε τη και θα σας τη ζητάνε ξανά και ξανά!

6

15 λεπτά

30 λεπτά

τάκος με κιμά - tacos με κιμα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΑ ΤΑΚΟΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΑ ΤΑΚΟΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 170ºC.
  2. Ζεσταίνουμε το λάδι, ροδίζουμε τον κιμά και προσθέτουμε το σκόρδο και τη σκόνη τσίλι.
  3. Αφήνουμε τον κιμά να ψηθεί καλά για 6′-7′.
  4. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη πιπεριά, το καλαμπόκι και την ψιλοκομμένη ντομάτα, ανακατεύουμε και αλατίζουμε.
  5. Μαγειρεύουμε για 5′-6′.
  6. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σπανάκι και μαγειρεύουμε για 3-4′.
  7. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  8. Σε μεγάλο μπολ για σουφλέ αλείφουμε λίγο ελαιόλαδο.
  9. Κάνουμε μια λεπτή στρώση κιμά.
  10. Καλύπτουμε με μια τορτίγια και λίγο τριμμένο κίτρινο τυρί.
  11. Επαναλαμβάνουμε στρώσεις.
  12. Τελειώνουμε με σάλτσα κιμά και και τα υπόλοιπα τυριά.

ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ

  1. Σκεπάζουμε με βουτυρωμένη λαδόκολλα κι αλουμινόχαρτο και ψήνουμε 30′.
  2. Ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε για 5′ να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.
  3. Γαρνίρουμε την επιφάνεια με φέτες αβοκάντο, ντοματίνια κομμένα στα 4 και τσιπς τορτίγιας.
  4. Συνοδεύουμε με στραγγιστό γιαούρτι.
  5. Αγαπάτε τα μεξικάνικα φαγητά; Δείτε περισσότερες πεντανόστιμες μεξικάνικες συνταγές.
Απόρρητο