Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΡΑΣΑΤΟ ΜΕ ΠΡΑΣΟΣΕΛΙΝΟ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΡΑΣΑΤΟ ΜΕ ΠΡΑΣΟΣΕΛΙΝΟ
Εκτέλεση
ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΡΑΣΑΤΟ ΜΕ ΠΡΑΣΟΣΕΛΙΝΟ
- Στεγνώνουμε το κρέας σε απορροφητικό χαρτί.
- Καθαρίζουμε και πλένουμε τα πράσα και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
- Καθαρίζουμε και πλένουμε το σέλινο και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
- Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τις μερίδες κρέατος απ’ όλες τις πλευρές για 6 με 7 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και σκεπάζουμε τη κατσαρόλα.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά, μέχρι σχεδόν το χοιρινό κρασάτο να είναι έτοιμο.
- Τότε, προσθέτουμε τα πράσα σε κομμάτια, τα ντοματάκια και το σέλινο.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Συνεχίζουμε το μαγείρεμα του φαγητού για περίπου μισή ώρα, μέχρι να μαλακώσει καλά το χοιρινό και να μείνει με λίγη, αλλά μελωμένη σάλτσα.
- Όσο πιο σιγά μαγειρεύεις το κρέας και όσο περισσότερη ώρα το αφήνεις να σιγοβράσει, τόσο πιο μαλακό θα γίνει στο τέλος.
- Μπορείτε να προσθέσετε μέσα καρότο και πατάτες.
- Αν θέλετε να μαγειρέψετε το χοιρινό στη χύτρα, αφήστε για 25 λεπτά το κρέας να μαλακώσει, προσθέστε τα λαχανικά και συνεχίστε το μαγείρεμα για άλλα 15 λεπτά στη χύτρα.
- Διαβάστε τα μυστικά μου για να μαγειρεύετε σωστά το κάθε κομμάτι του χοιρινού.