Γλυκόξινο κοτόπουλο με ρύζι μπασμάτι

Απολαύστε εύκολο και λαχταριστό γλυκόξινο κοτόπουλο με πολύχρωμες πιπεριές, έτοιμο σε λίγα λεπτά. Μια ιδανική συνταγή για γρήγορο και νόστιμο γεύμα.

Εύκολη
0:40

6 μερίδες

5 λεπτά

35 λεπτά

γλυκοξινο κοτοπουλο

Υλικά

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Κατσαρόλα

Τηγάνι

Τηγάνι

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το χοντροκομμένο κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει.
  2. Προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε μπουκιές, το καρότο και το καλαμπόκι.
  3. Στραγγίζουμε τον ανανά, τον κόβουμε σε κομμάτια και τον προσθέτουμε μαζί με τις ντομάτες.
  4. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το ξίδι, τη σόγια και το τζίντζερ.
  5. Σιγοβράζουμε για 25 λεπτά.
  6. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στον χυμό του ανανά, το προσθέτουμε στη γλυκόξινη σάλτσα και βράζουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρά.
  7. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές.
  8. Ανακατεύουμε με σύρμα όλα τα υλικά για το κουρκούτι μέχρι να γίνει λείο· ιδανικά το αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  9. Βουτάμε τα κομμάτια κοτόπουλου στο κουρκούτι, τα στραγγίζουμε ελαφρά και τα τηγανίζουμε σε λάδι για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
  10. Σερβίρουμε αμέσως με τη γλυκόξινη σάλτσα και ρύζι μπασμάτι.
  11. ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ

    Ρύζι μπασμάτι

Απόρρητο