Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΜΠΑΣΜΑΤΙ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΜΠΑΣΜΑΤΙ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πρώτα φτιάχνουμε τη σπιτική γλυκόξινη σάλτσα με ανανά.
- Ζεσταίνουμε το λάδι και ροδίζουμε το κρεμμύδι χοντροκομμένο.
- Προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε μέγεθος μπουκιάς, καθώς και ό,τι λαχανικά χρησιμοποιήσουμε στο γλυκόξινο κοτόπουλο με ρύζι μπασμάτι.
- Στραγγίζουμε τον ανανά και τον κόβουμε σε μπουκιές.
- Τον προσθέτουμε μαζί με τις ντομάτες.
- Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το ξίδι, τη σόγια και το τζίντζερ.
- Σιγοβράζουμε για 25 λεπτά.
- Διαλύουμε το κορν φλάουρ στον χυμό ανανά.
- Τα προσθέτουμε στη γλυκόξινη σάλτσα και βράζουμε για 2-3 λεπτά να πυκνώσει ελαφρά.
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές με ένα μαχαίρι.
- Ανακατεύουμε με σύρμα όλα τα υλικά για το κουρκούτι να γίνει λείο. (Αν το βάλουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο είναι το ιδανικό).
- Βουτάμε το κοτόπουλο, το στραγγίζουμε και το τηγανίζουμε σε λάδι 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει.
- Σερβίρουμε αμέσως με την γλυκόξινη σάλτσα και ρύζι μπασμάτι.