Υλικά
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Τηγάνι
Υλικά
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το χοντροκομμένο κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει.
- Προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε μπουκιές, το καρότο και το καλαμπόκι.
- Στραγγίζουμε τον ανανά, τον κόβουμε σε κομμάτια και τον προσθέτουμε μαζί με τις ντομάτες.
- Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το ξίδι, τη σόγια και το τζίντζερ.
- Σιγοβράζουμε για 25 λεπτά.
- Διαλύουμε το κορν φλάουρ στον χυμό του ανανά, το προσθέτουμε στη γλυκόξινη σάλτσα και βράζουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρά.
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές.
- Ανακατεύουμε με σύρμα όλα τα υλικά για το κουρκούτι μέχρι να γίνει λείο· ιδανικά το αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Βουτάμε τα κομμάτια κοτόπουλου στο κουρκούτι, τα στραγγίζουμε ελαφρά και τα τηγανίζουμε σε λάδι για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
- Σερβίρουμε αμέσως με τη γλυκόξινη σάλτσα και ρύζι μπασμάτι.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ









