Κοτόπουλο κοντοσούβλι

Μαριναρισμένο κοντοσούβλι κοτόπουλο με σαλάτα κους κους. Ζουμερό και πεντανόστιμο!

Δύσκολη
0:25

4

10 λεπτά

15 λεπτά

κοτόπουλο κοντοσούβλι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΟΝΤΟΣΟΥΒΛΙ

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ

Συμβουλή Ειδικού

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Όλο το μυστικό της συνταγής όχι μόνο αναφορικά με τη γεύση, αλλά και με τη θρεπτική αξία, βρίσκεται στη μαρινάδα. Λεμόνι, ξύδι, σκόρδο, βότανα, ελαιόλαδο, απογειώνουν τη θρεπτική αξία του πιάτου, καθώς μας προφέρουν πολύτιμα αντιοξειδωτικά συστατικά. Εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας που αποτελεί τη βάση της ανάπτυξης και της σωστής μεταβολικής λειτουργίας. Το κους κους συμπληρώνει με βιταμίνες του συμπλέγματος Β και φυτικές ίνες. Προτιμήστε κομματάκια στήθους, αντί για μπούτι κι έχετε ένα εξαιρετικό σύμμαχο στην προσπάθεια ελέγχου του βάρους σας σε λιγότερες από 500 θερμίδες και τρώγοντας ….κοντοσούβλι!

Εξοπλισμός

Σχάρα

Ταψί

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΟΝΤΟΣΟΥΒΛΙ

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΟΝΤΟΣΟΥΒΛΙ

  1. Πριν ξεκινήσουμε τη μαρινάδα, κόβουμε σε μεγάλες μπουκιές το κρέας.
  2. Βάζουμε τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολ. Το λάδι, το ξίδι και την κρέμα μπαλσάμικο, το λεμόνι, το σκόρδο και τα βότανα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  3. Ρίχνουμε το κοτόπουλο στη μαρινάδα και ανακατεύουμε.
  4. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σταθεί για 3-4 ώρες.
  5. Περνάμε στη σούβλα εναλλάξ κοτόπουλο μαριναρισμένο με λαχανικά, πιπεριές και κρεμμύδι.
  6. Ψήνουμε το κοντοσούβλι στην σχάρα για περίπου 15′, γυρίζοντάς το κάθε 3′-4′  για να ψηθεί από όλες τις πλευρές.
  7. Όση ώρα ψήνεται, αν θέλουμε το αλείφουμε με κρέμα μπαλσάμικο.

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ

  1. Βάζουμε το κους κους σε μπολ και το καλύπτουμε με το νερό να φουσκώσει.
  2. Κόβουμε τα λαχανικά σε μπουκιές, τα αραδιάζουμε σε σχάρα μέσα σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για 10′-15′ στους 200 βαθμούς, να μαλακώσουν αλλά όχι να αλλάξουν χρώμα.
  3. Τα βάζουμε σε μπολ και τα περιχύνουμε με τα υγρά υλικά, λάδι μπαλσάμικο, πορτοκάλι και λεμόνι.
  4. Ανακατεύουμε να κρυώσουν.
  5. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  6. Αφρατεύουμε το κους κους με πιρούνι, προσθέτουμε τα λαχανικά με όλα τα υγρά τους και τα μυρωδικά. Ανακατεύουμε καλά.
  7. Το κους κους αν μείνει μερικές ώρες με τα υλικά του να μαριναριστεί, γίνεται τέλειο.
Απόρρητο