Χωριάτικη τάρτα με φέτα και ντοματίνια

Τάρτα που μυρίζει καλοκαίρι και Ελλάδα! Τα υλικά είναι για δύο τάρτες, ό,τι πρέπει για τραπέζι.

Εύκολη
0:45

8

15 λεπτά

30 λεπτά

τάρτα με φέτα και ντοματίνια

Υλικά

Εξοπλισμός

Ταψί

Φούρνος

Υλικά

Εκτέλεση

    1. Συγκεντρώνουμε πρώτα τα υλικά μας και στρώνουμε δύο λαμαρίνες με λαδόκολλα.
    2. Στη συνέχεια απλώνουμε τα 2 φύλλα σφολιάτας στον πάγκο.
    3. Κόβουμε γύρω-γύρω από κάθε φύλλο από μία λωρίδα 2 εκ. (γύρω-γύρω σαν κορνίζα).
    4. Βάζουμε τη σφολιάτα στις λαμαρίνες.
    5. Αλείφουμε με αυγό όλη την επιφάνεια.
    6. Κολλάμε περιμετρικά τις λωρίδες που κόψαμε ώστε να σχηματιστεί θήκη.
    7. Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.
    8. Τρυπάμε όλη την επιφάνεια στις τάρτες με πιρούνι και χαράζουμε ρόμβους ή γραμμές στην μπορντούρα με κοφτερό μαχαίρι.
    9. Αλείφουμε γύρω-γύρω την μπορντούρα με αυγό.
    10. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C-220°C στον αέρα και τις δύο λαμαρίνες για 15΄ ώσπου να φουσκώσουν οι τάρτες και να ψηθεί το αυγό με το τυρί αδιαβροχοποιώντας τη σφολιάτα και κρατώντας την τραγανή.
    11. Κόβουμε στη μέση τα ντοματίνια και τα ζουλάμε να φύγουν τα υγρά και οι σπόροι.
    12. Τα βάζουμε ανάποδα σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν καλά.
    13. Αφού μισοψηθούν οι τάρτες, πασπαλίζουμε τις τάρτες με τη φέτα, τα ντοματίνια, τη ρίγανη και τις ελιές.
    14. Συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 160°C στον αέρα για 15΄-20΄μέχρι να γίνουν οι τάρτες τραγανές.

Tips

Απόρρητο