• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
14
  • 1 δόση ζύμη σπιτικής σφολιάτας ή έτοιμη σφολιάτα
  • 1 μεγάλο αυγό χτυπημένο
  • 1 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 φλ. φέτα βαρελίσια σε τρίμματα
  • 12 ντοματίνια μακρόστενα
  • 1/2 φλ. ροδέλες ελιάς
  • λίγη φρέσκια ρίγανη
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Χωριάτικη τάρτα με φέτα

    Συγκεντρώνουμε πρώτα τα υλικά μας και στρώνουμε δύο λαμαρίνες με λαδόκολλα.

    Στη συνέχεια απλώνουμε τα 2 φύλλα σφολιάτας στον πάγκο.

    Κόβουμε γύρω-γύρω από κάθε φύλλο από μία λωρίδα 2 εκ. (γύρω-γύρω σαν κορνίζα).

    Βάζουμε τη σφολιάτα στις λαμαρίνες.

    Αλείφουμε με αυγό όλη την επιφάνεια.

    Κολλάμε περιμετρικά τις λωρίδες που κόψαμε ώστε να σχηματιστεί θήκη.

    Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.

    Τρυπάμε όλη την επιφάνεια στις τάρτες με πιρούνι και χαράζουμε ρόμβους ή γραμμές στην μπορντούρα με κοφτερό μαχαίρι.

    Αλείφουμε γύρω-γύρω την μπορντούρα με αυγό.

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 200οC-220οC στον αέρα και τις δύο λαμαρίνες για 15΄ ώσπου να φουσκώσουν οι τάρτες και να ψηθεί το αυγό με το τυρί αδιαβροχοποιώντας τη σφολιάτα και κρατώντας την τραγανή.

    Κόβουμε στη μέση τα ντοματίνια και τα ζουλάμε να φύγουν τα υγρά και οι σπόροι.

    Τα βάζουμε ανάποδα σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν καλά.

    Αφού μισοψηθούν οι τάρτες, πασπαλίζουμε τις τάρτες με τη φέτα, τα ντοματίνια, τη ρίγανη και τις ελιές.

    Συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 160οC στον αέρα για 15΄-20΄μέχρι να γίνουν οι τάρτες τραγανές.

    Σερβίρουμε τις τάρτες ζεστές με καλοκαιρινή ντοματοσαλάτα.

    Αν σας άρεσε αυτή η χωριάτικη τάρτα, αξίζει να δείτε και την παρακάτω συνταγή

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται