Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κρατάμε 1 φλιτζάνι από το συνολικό γάλα και βάζουμε το υπόλοιπο να ζεσταθεί σε μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε τη βανίλια.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το υπόλοιπο γάλα και διαλύουμε καλά τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.
- Χτυπάμε τους κρόκους και τους ρίχνουμε στο μπολ με το γάλα.
- Προσθέτουμε λίγο λίγο το καυτό γάλα από την κατσαρόλα και ανακατεύουμε με σύρμα να εξισορροπήσουμε την θερμοκρασία.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το μίγμα, κρόκων, κορν φλάουρ, στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς για 2΄ μέχρι να δέσει.
- Μόλις πάρει βράση η κρέμα σβήνουμε τη φωτιά.
- Τέλος, προσθέτουμε την τριμμένη σοκολάτα κι ανακατεύουμε να λιώσει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε την κρέμα σοκολάτας σε 4 μπολ ή μικρά πιάτα.
- Η κρέμα σοκολάτας σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύα.
- Παγώνουμε την κρέμα στο ψυγείο και σερβίρουμε με τριμμένη σοκολάτα και φιλέ αμυγδάλου.
ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
- Εναλλακτικά, μπορείτε αντί για γάλα φρέσκο να χρησιμοποιήσετε σοκολατούχο. Σε αυτή την περίπτωση παραλείψτε τη ζάχαρη ή δοκιμάστε την και προσθέστε ελάχιστη κατά βούληση.
- Μπορείτε αφού βράσει και δέσει στην κατσαρόλα, να προσθέσετε λίγη κρέμα γάλακτος και να αραιώσετε αρκετά την υφή της ώστε να περιχύσετε με την ρευστή κρέμα σοκολάτας κάποιο γλυκό.
- Προσθέστε κουβερτούρα ή σοκολάτα γάλακτος ανάλογα την επιθυμία σας.
- Διατηρείται για 2-3 ημέρες στο ψυγείο σκεπασμένη για να μην κάνει κρούστα.
- Μπορείτε να την χρησιμοπιήσετε σαν γέμιση σε πολλές προτάσεις με κρέμα σοκολάτας.