Μια συνταγή με κορν φλάουρ και κουβερτούρα που θα φτιάχνεις ξανά και ξανά. Η πιο διάσημη κρέμα για τούρτες και γλυκά ψυγείου, έτοιμη σε 5′ λεπτά....

Μια συνταγή με κορν φλάουρ και κουβερτούρα που θα φτιάχνεις ξανά και ξανά. Η πιο διάσημη κρέμα για τούρτες και γλυκά ψυγείου, έτοιμη σε 5′ λεπτά. Φτιάξτε την για κάθε περίσταση γιατί έχει σίγουρη επιτυχία. Απλή αλλά πεντανόστιμη, δίνει την γλυκύτητα που θες!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
123

Για τη κρέμα σοκολάτα

  • 500 γρ. γάλα
  • 40 γρ. κορν φλάουρ
  • 70 γρ. ζάχαρη
  • 1 κλων. βανίλια (ή 1/2 κ.γλ υγρή βανίλια)
  • 100 γρ. τριμμένη κουβερτούρα
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 1 πρέζα/ες αλάτι
  • Για το σερβίρισμα
  • Τριμμένη σοκολάτα
  • Φιλέ αμυγδάλου
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Κρέμα σοκολάτας από την Αργυρώ, μια εύκολη και γρήγορη συνταγή με κόρν φλάουρ και κουβερτούρα. Τέλεια υφή και γλυκιά γεύση που θα θες να φτιάχνεις ξανά και ξανά. Ένα γλύκισμα για όλες τις ώρες που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Θα σας θυμίσει την κρέμα σοκολάτας του προφιτερόλ που όλοι αγαπάμε. Αυτή η κρέμα τρώγεται σκέτη αλλά είναι και ιδανική για να τη βάλετε σε τούρτες ή γλυκά.

    Για την κρέμα σοκολάτα

    Κρατάμε 1 φλιτζάνι από το συνολικό γάλα και βάζουμε το υπόλοιπο να ζεσταθεί σε μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.

    Προσθέτουμε τη βανίλια.

    Σε ένα μπολ βάζουμε το υπόλοιπο γάλα και διαλύουμε καλά τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.

    Χτυπάμε τους κρόκους και τους ρίχνουμε στο μπολ με το γάλα.

    Προσθέτουμε λίγο λίγο το καυτό γάλα από την κατσαρόλα και ανακατεύουμε με σύρμα να εξισορροπήσουμε την θερμοκρασία των υλικών.

    Χαμηλώνουμε τη φωτιά.

    Ρίχνουμε το μείγμα, κρόκων, κορν φλάουρ, στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς για 2΄ μέχρι να δέσει.

    Μόλις πάρει βράση η κρέμα σβήνουμε τη φωτιά.

    Τέλος, προσθέτουμε την τριμμένη σοκολάτα κι ανακατεύουμε να λιώσει μέσα στην κρέμα.

    Αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε την κρέμα σοκολάτας σε 4 μπολ ή μικρά πιάτα.

    Η κρέμα σοκολάτας σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύα.

    Παγώνουμε την κρέμα στο ψυγείο και σερβίρουμε με τριμμένη σοκολάτα και φιλέ αμυγδάλου.

    Μυστικά για την κρέμα σοκολάτας

    Εναλλακτικά, μπορείτε αντί για γάλα φρέσκο να χρησιμοποιήσετε σοκολατούχο γάλα. Σε αυτή την περίπτωση παραλείψτε τη ζάχαρη ή δοκιμάστε την κρέμα και προσθέστε ελάχιστη κατά βούληση.

    Μπορείτε αφού βράσει και δέσει η κρέμα στην κατσαρόλα, να προσθέσετε λίγη κρέμα γάλακτος και να αραιώσετε αρκετά την υφή της ώστε να περιχύσετε με την ρευστή κρέμα σοκολάτας κάποιο γλυκό ή κέικ.

    Προσθέστε κουβερτούρα ή σοκολάτα γάλακτος ανάλογα την επιθυμία σας.

    Διατηρείται για 2-3 ημέρες στο ψυγείο σκεπασμένη για να μην κάνει κρούστα.

    Μπορείτε με την κρέμα σοκολάτας να γεμίσετε τούρτα κέικ ή να στρώσετε γλυκό ψυγείου με μπισκότα σε ταψί.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται