Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Εξοπλισμός
Μπεν Μαρί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ξύνουμε πρώτα στον τρίφτη ή με μαχαίρι τα 50 γραμ. από τη σοκολάτα της συνταγής και τα φυλάμε στην άκρη.
- Ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα 150 γραμ. σοκολάτας και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί.
- Όταν λιώσει, την αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα με απαλές κορυφές (όχι σφιχτή).
- Τότε προσθέτουμε τη ζάχαρη λίγη λίγη συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια σφιχτή μαρέγκα.
- Ρίχνουμε μια μεγάλη κουταλιά μαρέγκας στη χλιαρή πλέον λιωμένη σοκολάτα.
- Ανακατεύουμε απαλά με κουτάλι και προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε.
- Όλο το μείγμα σοκολάτας το αδειάζουμε στην υπόλοιπη μαρέγκα και με απαλές κινήσεις διπλώνουμε με κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Τέλος προσθέτουμε στο μείγμα τα 2/3 της τριμμένης σοκολάτας και τη χτυπημένη κρέμα.
- Ανακατεύουμε να ενωθούν.
- Ισομοιράζουμε τη μους σοκολάτας σε 4 ποτήρια.
- Αφήνουμε να παγώσει για 2 ώρες στο ψυγείο.
- Σερβίρουμε σε ποτήρια ή φλιτζανάκια και γαρνίρουμε με ξύσμα σοκολάτας και άχνη.