Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ BROWNIES ΤΡΙΠΛΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Εξοπλισμός
Κόσκινο
Μίξερ χειρός
Μπεν Μαρί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ BROWNIES ΤΡΙΠΛΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Video
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΑ BROWNIES
- Θα χρησιμοποιήσουμε τετράγωνο ταψάκι 24×24εκ. Θα στρώσουμε μέσα βρεγμένο και τσαλακωμένο αντικολλητικό χαρτί για εύκολο ξεφορμάρισμα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα.
- Κόβουμε σε κομμάτια τη λευκή σοκολάτα και την κρατάμε στην άκρη. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και σταγόνες λευκής σοκολάτας.
- Ψιλοκόβουμε τις δύο σοκολάτες, πικρή και γάλακτος.
- Βάζουμε τις δύο ψιλοκομμένες σοκολάτες (κουβερτούρα και γάλακτος) με το βούτυρο σε μπεν μαρί να λιώσουν σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας. Μόλις λιώσει η σοκολάτα, την αφήνουμε στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία της.
- Με μίξερ χειρός, σε ένα μπολ χτυπάμε τα 3 αυγά με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι για 3΄-4΄. Τα αυγά με τη ζάχαρη πρέπει να γίνουν κρέμα και να πάρουν 3 φορές τον όγκο τους.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
- Προσθέτουμε, πάντα ανακατεύοντας, τις λιωμένες χλιαρές σοκολάτες.
- Τέλος, κοσκινίζουμε στο μείγμα για μπράουνις το αλεύρι και με σπάτουλα ανακατεύουμε, διπλώνοντας το μείγμα.
- Ρίχνουμε και τα κομμάτια λευκής σοκολάτας. Ανακατεύουμε απαλά.
- Αδειάζουμε το μείγμα στο έτοιμο ταψί.
ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα στη μεσαία σχάρα, στους 180°C για 25΄ μέχρι να φουσκώσει και διπλασιαστεί σε όγκο.
- Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις βγει ζεστό το γλυκό από το φούρνο, δεν κόβεται γιατί η καρδιά του έχει υγρή σοκολάτα.
- Αφού κρυώσουν τα brownies, ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
- Αν θέλετε, μπορείτε να πασπαλίσετε με κακάο, ή να περιχύσετε με λιωμένη λευκή σοκολάτα.
ΜΥΣΤΙΚΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ
- Μην ψήνετε για παραπάνω χρόνο τα brownies γιατί στεγνώνουν.
- Χτυπήστε αρκετή ώρα το αυγό με τη ζάχαρη μέχρι να μετατραπεί σε κρέμα.
- Βρέξτε και τσαλακώστε αντικολλητικό χαρτί. Στρώστε το στο ταψί και έτσι θα ξεφορμάρετε πανεύκολα τα brownies.