Για τα brownies
Θα χρησιμοποιήσουμε τετράγωνο ταψάκι 24×24εκ. Θα στρώσουμε μέσα βρεγμένο και τσαλακωμένο αντικολλητικό χαρτί για εύκολο ξεφορμάρισμα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα.
Κόβουμε σε κομμάτια τη λευκή σοκολάτα και την κρατάμε στην άκρη. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και σταγόνες λευκής σοκολάτας.
Ψιλοκόβουμε τις δύο σοκολάτες, πικρή και γάλακτος.
Βάζουμε τις δύο ψιλοκομμένες σοκολάτες (κουβερτούρα και γάλακτος) με το βούτυρο σε μπεν μαρί να λιώσουν σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας. Μόλις λιώσει η σοκολάτα, την αφήνουμε στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία της.
Με μίξερ χειρός, σε ένα μπολ χτυπάμε τα 3 αυγά με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι για 3΄-4΄. Τα αυγά με τη ζάχαρη πρέπει να γίνουν κρέμα και να πάρουν 3 φορές τον όγκο τους.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
Προσθέτουμε, πάντα ανακατεύοντας, τις λιωμένες χλιαρές σοκολάτες.
Τέλος, κοσκινίζουμε στο μείγμα για μπράουνις το αλεύρι και με σπάτουλα ανακατεύουμε, διπλώνοντας το μείγμα.
Ρίχνουμε και τα κομμάτια λευκής σοκολάτας. Ανακατεύουμε απαλά.
Αδειάζουμε το μείγμα στο έτοιμο ταψί.
Για το ψήσιμο
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα στη μεσαία σχάρα, στους 180°C για 25΄ μέχρι να φουσκώσει και διπλασιαστεί σε όγκο.
Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις βγει ζεστό το γλυκό από το φούρνο, δεν κόβεται γιατί η καρδιά του έχει υγρή σοκολάτα.
Αφού κρυώσουν τα brownies, ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
Αν θέλετε, μπορείτε να πασπαλίσετε με κακάο, ή να περιχύσετε με λιωμένη λευκή σοκολάτα.
Μυστικά επιτυχίας
Μην ψήνετε για παραπάνω χρόνο τα brownies γιατί στεγνώνουν.
Χτυπήστε αρκετή ώρα το αυγό με τη ζάχαρη μέχρι να μετατραπεί σε κρέμα.
Βρέξτε και τσαλακώστε αντικολλητικό χαρτί. Στρώστε το στο ταψί και έτσι θα ξεφορμάρετε πανεύκολα τα brownies.