"
  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 100 γραμ. λευκή σοκολάτα
  • 100 γραμ. κουβερτούρα σοκολάτα
  • 100 γραμ. σοκολάτα γάλακτος
  • 150 γραμ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 150 γραμ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 150 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • κακάο για το πασπάλισμα

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τα μπράουνις

    Κόβουμε σε κομμάτια τη λευκή σοκολάτα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και σταγόνες λευκής σοκολάτας.

    Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη σοκολάτα γάλακτος με ένα μαχαίρι.

    Βάζουμε τις δύο ψιλοκομμένες σοκολάτες (κουβερτούρα και γάλακτος) με το βούτυρο σε μπεν μαρί να λιώσουν σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας.

    Με μίξερ χειρός χτυπάμε τα 3 αυγά με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι για 3΄-4΄ να πυκνώσουν και να κρεμώσουν καλά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά.

    Προσθέτουμε, πάντα ανακατεύοντας, τις λιωμένες σοκολάτες.

    Τέλος, κοσκινίζουμε στο μείγμα το αλεύρι και με σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά, διπλώνοντας το μείγμα. Ρίχνουμε και τα κομμάτια λευκής σοκολάτας. Ανακατεύουμε απαλά.

    Βουτυρώνουμε καλά μικρό τετράγωνο πυρίμαχο σκεύος και αδειάζουμε το μείγμα

    Διαφήμιση

    Για το ψήσιμο

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20΄.

    Αφήνουμε για 15΄ να κρυώσει.

    Πασπαλίζουμε με κακάο.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×