Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΥΦΛΕ ΥΓΡΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Εξοπλισμός
Μίξερ με κάδο
Μπεν Μαρί
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΥΦΛΕ ΥΓΡΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Εκτέλεση
ΣΟΥΦΛΕ ΥΓΡΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
- Λιώνουμε τα 60 γρ. σοκολάτας με την κρέμα σε μπεν μαρί.
- Βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει.
- Πλάθουμε 6 μπάλες σοκολάτας.
- Παγώνουμε στο ψυγείο.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 6 πυρίμαχα σκεύη για σουφλέ.
- Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο ανακατεύοντας.
- Αφήνουμε 7′- 8′ να κρυώσουν.
- Σε μίξερ χτυπάμε τα αυγά, τους κρόκους, τη ζάχαρη και τη βανίλια για 5′.
- Ρίχνουμε τη σοκολάτα και το αλεύρι στ’ αβγά και ισομοιράζουμε στα σκεύη.
- Προσθέτουμε το τριμμένο μπισκότο.
- Τοποθετούμε από μία σοκολατένια μπάλα στο κέντρο κάθε σουφλέ.
- Ψήνουμε για 10- 12 μέχρι να σταθεροποιηθεί.
- Αναποδογυρίζουμε σε πιάτο και σερβίρουμε με παγωτό.
Για το ψήσιμο
ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΚΕΙΚ ΥΓΡΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ, ΘΑ ΛΑΤΡΕΨΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ