"
  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 125 γραμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 125 γραμ. βούτυρο σε κομματάκια
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 2 κρόκους
  • 1/3 φλ. ζάχαρη
  • 1/4 φλ. αλεύρι μαλακό ή για όλες της χρήσεις
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας ή μια κάψουλα βανίλιας
  • 60 γραμ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα
  • 1/4 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 4 μπισκότα γεμιστά τριμμένα

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Σουφλέ υγρής σοκολάτας με μπισκότα

    Σουφλέ υγρής σοκολάτας με μπισκότα

    Το απόλυτο ζουμερό γλυκό για τους λάτρεις της σοκολάτας!

    Ξεκινάμε το σουφλέ σοκολάτας

    • Λιώνουμε τα 60 γρ. σοκολάτας με την κρέμα σε μπεν μαρί.
    • Βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει.
    • Πλάθουμε 6 μπάλες σοκολάτας.
    • Παγώνουμε στο ψυγείο.
    • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
    • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 6 πυρίμαχα σκεύη για σουφλέ.
    • Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο ανακατεύοντας.
    • Αφήνουμε 7′- 8′ να κρυώσουν.
    • Σε μίξερ χτυπάμε τα αυγά, τους κρόκους, τη ζάχαρη και τη βανίλια για 5′.
    • Ρίχνουμε τη σοκολάτα και το αλεύρι στ’ αβγά και ισομοιράζουμε στα σκεύη.
    • Προσθέτουμε το τριμμένο μπισκότο.
    • Τοποθετούμε από μία σοκολατένια μπάλα στο κέντρο κάθε σουφλέ.

    Για το ψήσιμο

    • Ψήνουμε για 10- 12 μέχρι να σταθεροποιηθεί.
    • Αναποδογυρίζουμε σε πιάτο και σερβίρουμε με παγωτό.

    Αν σας άρεσε το κέικ υγρής σοκολάτας, θα λατρέψετε και την παρακάτω σοκολατένια συνταγή

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×