Σουφλέ υγρής σοκολάτας με μπισκότα
Σουφλέ υγρής σοκολάτας με μπισκότα
Το απόλυτο ζουμερό γλυκό για τους λάτρεις της σοκολάτας!
Ξεκινάμε το σουφλέ σοκολάτας
- Λιώνουμε τα 60 γρ. σοκολάτας με την κρέμα σε μπεν μαρί.
- Βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει.
- Πλάθουμε 6 μπάλες σοκολάτας.
- Παγώνουμε στο ψυγείο.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 6 πυρίμαχα σκεύη για σουφλέ.
- Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο ανακατεύοντας.
- Αφήνουμε 7′- 8′ να κρυώσουν.
- Σε μίξερ χτυπάμε τα αυγά, τους κρόκους, τη ζάχαρη και τη βανίλια για 5′.
- Ρίχνουμε τη σοκολάτα και το αλεύρι στ’ αβγά και ισομοιράζουμε στα σκεύη.
- Προσθέτουμε το τριμμένο μπισκότο.
- Τοποθετούμε από μία σοκολατένια μπάλα στο κέντρο κάθε σουφλέ.
Για το ψήσιμο
- Ψήνουμε για 10- 12 μέχρι να σταθεροποιηθεί.
- Αναποδογυρίζουμε σε πιάτο και σερβίρουμε με παγωτό.