Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΩΡΑΙΟΤΕΡΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Εξοπλισμός
Κόσκινο
Μίξερ χειρός
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΩΡΑΙΟΤΕΡΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ºC στον αέρα.
- Στρώνουμε λαδόκολλα σε 3 λαμαρίνες.
- Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι, το κακάο και τη σόδα.
- Βάζουμε το μισό βούτυρο σε αντικολλητικό τηγανάκι και το λιώνουμε σε μέτρια φωτιά.
- Αφήνουμε το βούτυρο να ροδίσει και να μοσχομυρίσει για επιπλέον 2 με 3 λεπτά.
- Αδειάζουμε το καυτό βούτυρο σε ανοξείδωτο ή γυάλινο σκεύος.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο κι ανακατεύουμε να λιώσει καλά.
- Ρίχνουμε και τα δύο είδη ζάχαρης, το αλάτι και τη βανίλια.
- Χτυπάμε με σύρμα ή με μίξερ χειρός για να ομογενοποιηθεί το μείγμα, να λιώσει η ζάχαρη και να κρυώσει καλά.
- Προσθέτουμε τα αυγά και τους κρόκους, πάντα χτυπώντας με το μίξερ ή με το σύρμα μέχρι το μείγμα να γυαλίσει και να κρεμώσει.
- Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 3 με 4 λεπτά.
- Το ξαναχτυπάμε να αφρατέψει.
- Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι κι ανακατεύουμε για 1 λεπτά.
- Τέλος προσθέτουμε τα κομμάτια της σοκολάτας και τα καρύδια.
- Με ένα κουτάλι αφήνουμε κουταλιά κουταλιά από το μείγμα στη λαδόκολλα, αφήνοντας 3-4 εκ. κενό ανάμεσα (απλώνουν στο ψήσιμο).
- Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν οι άκρες αλλά η μέση να παραμείνει μαλακή.
- Αφού ψηθούν με προσοχή – πρέπει να είναι ακόμη μαλακά – τα μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσουν και να σταθεροποιηθούν.