Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ
Εκτέλεση
ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
- Μουλιάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε ένα μικρό μπολ με ½ φλιτζ. βραστό νερό για 5 λεπτά.
- Τα στραγγίζουμε και σουρώνουμε το νερό όπου μούλιασαν.
- Καθαρίζουμε τα φρέσκα μανιτάρια αφαιρώντας τη φλούδα τους και τα κόβουμε σε φέτες.
- Τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και μόλις κάψει, σοτάρουμε το μείγμα των μανιταριών για 2-3 λεπτά, να στεγνώσει από τα υγρά
του. - Σβήνουμε με το κονιάκ και προσθέτουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια μαζί με το σουρωμένο νερό όπου μούλιασαν.
- Τα αφήνουμε στη φωτιά για 2-3 λεπτά να στεγνώσουν και στη συνέχεια αποσύρουμε το σκεύος από την εστία.
- Μόλις κρυώσει ελαφρώς το μείγμα, το πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
ΠΟΥΡΕΣ
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια. Τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό να μαλακώσουν, για περίπου 25 λεπτά.
- Τις στραγγίζουμε σε σουρωτήρι να φύγουν όλα τα υγρά.
- Μεταφέρουμε τις βρασμένες πατάτες στον κάδο του μίξερ και όσο είναι ακόμη ζεστές, τις πολτοποιούμε με το σύρμα σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να αποκτήσουμε ένα λείο
πουρέ. - Ρίχνουμε σιγά σιγά το καυτό γάλα και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τα πολτοποιημένα μανιτάρια.
- Ενσωματώνουμε σταδιακά το βούτυρο, περιμένοντας να λιώσει τελείως και να απορροφηθεί από τον κρεμώδη πουρέ το κάθε κομμάτι πριν ρίξουμε το επόμενο.
- Ελέγχουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο.
- Ανακατεύουμε και σερβίρουμε τον πουρέ μανιταριών, πασπαλισμένο με λίγο σχοινόπρασο.