Πουρές κάστανο
Για τον πουρέ κάστανο,
βράζουμε χαραγμένα τα κάστανα, για 10 με 15 λεπτά να ανοίξουν.
- Τα ξεφλουδίζουμε, και κρατάμε 1 κιλό καθαρή σάρκα.
Διαβάστε εδώ όλα τα μυστικά μου για να καθαρίσετε, να μαγειρέψετε και συντηρήσετε σωστά τα κάστανα.
- Ζεσταίνουμε το βούτυρο να λιώσει.
- Ρίχνουμε τα κάστανα, και τα ανακατεύουμε να βουτυρωθούν καλά.
- Προσθέτουμε το ζωμό και το γάλα.
- Τα σκεπάζουμε, και τα σιγοβράζουμε μέχρι να απορροφήσουν όλα τα υγρά και να μαλακώσουν.
- Πασπαλίζουμε με μοσχοκάρυδο και αλατίζουμε.
- Τα περνάμε από το μύλο του πουρέ για να πολτοποιηθεί.
- Γαρνίρουμε τον πουρέ κάστανο σε φωλιά και από πάνω τοποθετούμε όποιο μαγειρεμένο κρέας θέλουμε.
- Φτιάξτε τον πουρέ κάστανο, διατηρήστε τον ζεστό και τελευταία στιγμή περάστε τον στον μύλο λαχανικών, αλλιώς αλέστε τον.
Θέλετε περισσότερες νόστιμες γαρνιτούρες για τα τραπέζια σας; Βρείτε εδώ περισσότερες μοναδικές συνταγές!