Η συνταγη
Η σελινόριζα ή ρίζα του σέλινου είναι ένα λαχανικό, μία ρίζα που έχει σχήμα μεγάλης πατάτας, μαγειρεύεται με όλους τους τρόπους και έχει υψηλή διατροφική αξία. Ταιριάζει με όλα τα λαχανικά, όπως πατάτα, καρότο, κρεμμύδι αλλά το χαρακτηριστικό είναι η απίστευτη γεύσης της όταν μαγειρευτεί.
Καθαρίζουμε με προσοχή την σελινόριζα και την κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τα καρότα και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά και τα στραγγίζουμε.
Βάζουμε την σελινόριζα, τις πατάτες και τα καρότα μέσα σε μία μεσαία κατσαρόλα.
Σκεπάζουμε τα λαχανικά με νερό.
Βράζουμε τα λαχανικά κομμένα σε κομμάτια να μαλακώσουν για περίπου 25 λεπτά.
Στραγγίζουμε τα λαχανικά σε σουρωτήρι.
Τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντάς τα με ξύλινη κουτάλα για να στεγνώσει κάθε υγρασία στον πουρέ.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο με το γάλα σε μικρή κατσαρόλα και τα προσθέτουμε σταδιακά στον πουρέ ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα.
Αν θέλουμε πιο αραιό πουρέ προσθέτουμε παραπάνω γάλα.
Τέλος, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Σερβίρεται ζεστός σαν συνοδευτικό πλάι σε ψάρι, κρέας ή κοτόπουλο.
Αν θέλετε μπορείτε να αρωματίσετε με λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.