Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΙΖΚΕΙΚ ΦΡΑΟΥΛΑ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
Εξοπλισμός
Φόρμα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΙΖΚΕΙΚ ΦΡΑΟΥΛΑ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
Video
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
- Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε στην άκρη.
- Αλέθουμε τα μπισκότα και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Περιχύνουμε με το βούτυρο και ανακατεύουμε.
- Θα χρησιμοποιήσουμε φόρμα με αποσπώμενη βάση 23 ή 25 εκ.
- Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στη βάση.
- Βάζουμε το μπισκότο στη φόρμα και ισιώνουμε την επιφάνεια. Βάζουμε στο ψυγείο την βάση μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
- Το τυρί κρέμα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
- Το βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε χυμό και ξύσμα λεμονιού, την κρυσταλλική και την άχνη ζάχαρη.
- Με μαλακή σπάτουλα ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν και να γίνει βελούδινη κρέμα.
- Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος(35%) με μίξερ χειρός για 1′, μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές που στέκονται.
- Ρίχνουμε την χτυπημένη κρέμα στο τυρί κρέμα και αναδιπλώνουμε να ομογενοποιηθεί.
- Γεμίζουμε την φόρμα με την κρέμα τυριού και ισιώνουμε την επιφάνεια. Αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 3 ώρες να σταθεροποιηθεί.
- Όταν παγώσει, το ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε με φρέσκιες φράουλες και λίγη σάλτσα σε κάθε μερίδα.
ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
- Πλένουμε και κόβουμε τις φράουλες στη μέση αν είναι μικρές ή στα 4 αν είναι μεγάλες. Τις βάζουμε σε ένα τηγάνι.
- Προσθέτουμε την ζάχαρη, το κορν φλάουρ, τον χυμό κι ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι εκτός φωτιάς για 2-3’ μέχρι να κατεβάσουν υγρασία οι φράουλες.
- Όταν αρχίσει να λιώνει η ζάχαρη και να δημιουργείται σάλτσα βάζουμε το τηγάνι σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει πυκνόρρευστη σάλτσα.
- Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Tips
- Ο χυμός λεμονιού στην κρέμα, κάνει αντίδραση με τα λιπαρά της γέμισης και λειτουργεί σαν πηκτικό συστατικό.