• προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
346
  • Για το μπισκότο
  • 250 γραμ. μπισκότα digestive ολικής αλέσεως
  • 80 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • Για την κρέμα
  • 400 γραμ. κρέμα γάλακτος
  • 8 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 500 γραμ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • ξύσμα λεμονιού
  • 1 φλ. φράουλες πολτοποιημένες
  • 2 φλ. μαρμελάδα φράουλα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Συνταγή τσιζκεικ με φράουλα

    Για τη συνταγή τσιζκεικ με φραουλά συγκεντρώνουμε αρχικά τα υλικά που θα χρειαστούμε. 

    Ξεκινάμε αλέθοντας στο μίξερ τα μπισκότα σε σκόνη.

    Τα βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε στο μείγμα το βούτυρο σε κομματάκια.

    Με τα δάχτυλα το ψιχουλιάζουμε. Όταν το μπισκότο γίνει σαν βρεγμένη άμμος, το στρώνουμε σε φόρμα δαχτυλίδι 23 εκ. και πατάμε την επιφάνεια με κουτάλι  για να ισιώσει.

    Ψήνουμε το μπισκότο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα για 10΄.

    Έπειτα, το αφήνουμε να κρυώσει.

    Χτυπάμε με μίξερ χειρός την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη αχνή σε παχύρρευστη μορφή, μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές.

    Προσθέτουμε στο μείγμα το τυρί κρέμα, το ξύσμα και τις πολτοποιημένες φράουλες.

    Ανακατεύουμε με σύρμα ή με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, να ομογενοποιηθεί η κρέμα.

    Αδειάζουμε την κρέμα επάνω στο κρύο μπισκότο και παγώνουμε το τσιζκεικ για 2 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί.

    Απλώνουμε τη μαρμελάδα φράουλα επάνω στην κρέμα, ξεφορμάρουμε το γλυκό και κόβουμε σε κομμάτια.

    Διαβάστε και όλα και το μυστικό μου για να επιλέγετε, να καθαρίζετε και να συντηρείτε σωστά τις φράουλες.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται