Τάρτα με πράσο

Απίθανη τάρτα με πράσο, κρέμα τυριών, και με τραγανή σφολιάτα. Στολίζει τέλεια το γιορτινό τραπέζι – και όχι μόνο.

Εύκολη
1:30

8

55 λεπτά

35 λεπτά

αλμυρη τάρτα με πράσο και κρέμα τυριών πράσα συνταγη αργυρω

Υλικά

Εξοπλισμός

Ταρτιέρα

Τηγάνι

Φούρνος

Υλικά

Εκτέλεση

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΠΡΑΣΟ

    1. Βουτυρώνουμε πρώτα την ταρτιέρα. Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας να καλύπτει και τα τοιχώματα.
    2. Με την ανάποδη της λάμας του μαχαιριού κόβουμε γύρω γύρω τη ζύμη που προεξέχει (να πάρει το σχήμα της ταρτιέρας).
    3. Τρυπάμε καλά την επιφάνεια με πιρούνι να φύγει ο εγκλωβισμένος αέρας. Στρώνουμε μέσα λαδόκολλα και βάζουμε βάρος, ρύζι ή όσπρια, για να κρατήσει το σχήμα της. Αφήνουμε 15΄ στο ψυγείο.
    4. Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C σε αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για 25΄. Αφαιρούμε το βάρος και αφήνουμε να κρυώσει.
    5. Σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα πράσα για 15΄ να γίνουν διάφανα (όχι να πάρουν χρώμα). Χτυπάμε με σύρμα τα αυγά με το γιαούρτι, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και αλατοπιπερώνουμε.
    6. Στρώνουμε τα πράσα στην ψημένη σφολιάτα και αδειάζουμε το μείγμα τυριών. Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 160°C και ψήνουμε για περίπου 35΄ μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα τυριού.
Απόρρητο