Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΤΑΡΤΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εξοπλισμός
Ταρτιέρα
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΤΑΡΤΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εκτέλεση
ΤΑΡΤΑ
- Κοσκινίζουµε το αλεύρι και το βάζουµε στον κάδο του µίξερ µε τους κόφτες.
- Προσθέτουµε το τυρί, το βούτυρο και το πιπέρι.
- Χτυπάµε για 15 δευτερόλεπτα, να ψιχουλιάσει το µείγµα.
- Προσθέτουµε το κρύο νερό.
- Χτυπάµε για λίγα δεύτερα, να ενωθούν τα υλικά. Ίσως χρειαστεί ελάχιστο νερό επιπλέον.
- Βάζουµε τη ζύµη σε αλευρωµένο πάγκο και τη µαζεύουµε σε µπάλα µε γρήγορες κινήσεις.
- Την καλύπτουµε µε µεµβράνη και την αφήνουµε για 20΄ στο ψυγείο.
- Ανοίγουµε το φύλλο µε τον πλάστη.
- Σε βουτυρωµένη µεγάλη ταρτιέρα στρώνουµε το φύλλο.
- Το τρυπάµε µε πιρούνι.
- Το αφήνουµε 20΄ στο ψυγείο και στη συνέχεια το ψήνουµε για 20΄ στους 180°C.
ΓΕµΙΣΗ
- Λιώνουµε σε µπολ τη φέτα και το ανθότυρο.
- Τρίβουµε πάνω τους λίγο πιπέρι.
- Τα απλώνουµε στη µισοψηµένη τάρτα και συνεχίζουµε το ψήσιµο για 20΄.
ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
- Ανακατεύουµε όλα µαζί τα λαχανικά και τα βάζουµε σε λαµαρίνα.
- Τα ψήνουµε στους 200°C για 20΄.
- Μόλις ψηθεί η τάρτα, τη γαρνίρουµε µε τα ψητά λαχανικά και φρέσκο δυόσµο ψιλοκοµµένο.