Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΥΦΛΕ ΚΑΝΤΑΪΦΙ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΤΥΡΙΩΝ
Εξοπλισμός
Πυρίμαχο σκεύος
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΥΦΛΕ ΚΑΝΤΑΪΦΙ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΤΥΡΙΩΝ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι και σοτάρουμε τις πιπεριές για 4′-5′ ανακατεύοντας.
- Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
- Τρίβουμε όλα τα τυριά σε χοντρό τρίφτη μέσα σε μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα, το ελαιόλαδο, το πιπέρι και τις χλιαρές πλέον πιπεριές.
- Τα ανακατεύουμε με κουτάλι πολύ καλά.
ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΝΤΑΪΦΙ
- Χωρίζουμε το φύλλο κανταΐφι σε δύο ίσα μέρη.
- Το ανοίγουμε και το αφρατεύουμε με τα δάχτυλα.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ
- Πρώτα βουτυρώνουμε ένα μεγάλο μακρόστενο πυράντοχο σκεύος.
- Στρώνουμε το μισό στο πυράντοχο σκεύος και αδειάζουμε τη γέμιση.
- Από πάνω σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι, αφού το ανοίξουμε με τα δάχτυλα, ώστε να αφρατέψει.
- Κόβουμε με μαχαίρι σε κομμάτια.
- Χτυπάμε σε μπολ τα 6 αυγά με το γάλα, την πάπρικα και το μοσχοκάρυδο.
- Περιχύνουμε το κανταΐφι.
- Αφήνουμε να σταθεί για μία ώρα σε θερμοκρασία δωματίου, ώστε να ρουφήξει τα υγρά και να φουσκώσει το κανταΐφι.
- Περιχύνουμε έπειτα με το λιωμένο βούτυρο.
- Σε καλά προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε στους 180ºC το σουφλέ για 50′ περίπου, ώσπου να ροδίσει καλά και να φουσκώσει.