Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Εκτέλεση
ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
- Για την τούρτα φράουλα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ºC στον αέρα.
- Βουτυρώνουμε και στρώνουμε λαδόκολλα σε 3 ταψάκια με διάμετρο 23 εκ.
- Στο μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη, τη σφιχτή μαρμελάδα φράουλα και το βούτυρο να αφρατέψουν.
- Ένα ένα ρίχνουμε τα αβγά χτυπώντας το μείγμα για να τα πίνει κάθε φορά.
- Ρίχνουμε και τη βανίλια.
- Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι και εναλλάξ με το γάλα τα προσθέτουμε στο μίγμα.
- Το μίξερ πρέπει να είναι σε χαμηλή ταχύτητα.
- Τέλος, προσθέτουμε τον πουρέ φράουλας.
- Απαλά ανακατεύουμε και ισομοιράζουμε στα ταψάκια.
- Ψήνουμε για 25′ με 30′ μέχρι να φουσκώσουν, να ξεκολλήσουν από τα πλάγια του ταψιού και να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι από το κέντρο.
- Αφήνουμε για 15′ στα ταψιά κι έπειτα ξεφορμάρουμε για να κρυώσουν καλά.
ΓΕΜΙΣΗ
- Χτυπάμε την κρέμα με την ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να σχηματιστούν κορυφές που να στέκονται.
- Ισομοιράζουμε την κρέμα ανάμεσα στα στα 3 παντεσπάνια, γεμίζοντας κάθε στρώση με φέτες φράουλα.
ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
- Χτυπάμε τη μαργαρίνη, το τυρί, την άχνη και τη βανίλια μέχρι να γίνει κρέμα.
- Αλείφουμε εξωτερικά όλο το γλυκό.
- Γαρνίρουμε με φράουλες.
- Παγώνουμε και σερβίρουμε.