Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΡΕΒΥΘΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΓΑΝΕΣ ΠΙΤΕΣ
Εξοπλισμός
Μπλέντερ
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΡΕΒΥΘΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΓΑΝΕΣ ΠΙΤΕΣ
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε πρώτα τα ρεβύθια στον κάδο του μίξερ με τους κόφτες.
- Ρίχνουμε στα ρεβύθια το σκόρδο και το ταχίνι και τα πολτοποιούμε.
- Προσθέτουμε την πάπρικα, το αλάτι και το χυμό λεμονιού.
- Χτυπάμε να ενωθούν τα υλικά.
- Τέλος, λίγο λίγο (το μίξερ πάντα σε λειτουργία) προσθέτουμε το ελαιόλαδο με ροή κλωστής.
- Κόβουμε τις πίτες σε κομμάτια και τις ανοίγουμε στη μέση.
- Βουτάμε σε καυτό ελαιόλαδο και τηγανίζουμε 1΄ από κάθε πλευρά. Τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Σερβίρουμε τη ρεβυθοσαλάτα σε πιατέλα, περιχύνουμε λίγο ωμό ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με πάπρικα και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Tips
- Για να βράσουμε τα ρεβύθια, τα μουλιάζουμε σε νερό με 1 κ.γλ. σόδα την προηγούμενη νύχτα. Ξεπλένουμε και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε ρεβύθια μαγειρεμένα (φούρνου ή σούπα) αφού τα στραγγίσουμε καλά.
- Αν τυχόν περισσέψει, σκεπάστε την και διατηρήστε τη στο ψυγείο.