Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΓΜΑ
- Βάζουμε σε μπεν μαρί τους κρόκους με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ταχτικά με σύρμα, για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνει μια αφράτη ανοιχτόχρωμη βελούδινη κρέμα.
- Αν έχετε θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής η ένδειξη να λέει 60°C. Μάθετε όλες τις λεπτομέρειες και τα μυστικά για τη σωστή παστερίωση των αυγών εδώ.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Χτυπάμε το μίγμα με μίξερ χειρός να αφρατέψει καλά και να πυκνώσει.
- Προσθέτουμε το μασκαρπόνε και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Χτυπάμε την κρύα κρέμα σε παχύρρευστη μορφή, ώσπου να εμφανιστούν κορυφές που στέκονται, από το χτύπημα.
- Απαλά προσθέτουμε την κρύα κρέμα στην κρεμά αυγού και διπλώνουμε με σπάτουλα.
- Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τον καφέ με το λικέρ (προαιρετικά).
ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
- Αν από το τιραμισού θα φάνε και παιδιά, παραλείπουμε τον καφέ και το λικέρ και βουτάμε τα μπισκότα στο γάλα.
- Βουτάμε ένα ένα μπισκότο στον καφέ ή στο γάλα. Προσοχή, δε τα μουλιάζουμε, απλώς τα βουτάμε.
- Αραδιάζουμε μια στρώση μπισκότα σε τετράγωνο πυράντοχο σκεύος.
- Απλώνουμε μισή κρέμα.
- Κάνουμε άλλη μια στρώση βουτηγμένα μπισκότα και καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
- Παγώνουμε το γλυκό για 3 με 4 ώρες, να σφίξει ελαφρά. Λίγο πριν σερβίρουμε, γαρνίρουμε με αλεσμένο μπισκότο.
- Μπορείτε επίσης να φτιάξετε φανταστικό τιραμισού χωρίς αυγά.