Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΛΥΜΑ
Εξοπλισμός
Κόσκινο
Μίξερ με κάδο
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΛΥΜΑ
Εκτέλεση
- Για να γίνουν τραγανά τα πασχαλινά κουλουράκια όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και το βούτυρο μαλακό.
- Κοσκινίζουμε αλεύρι και μπέικιν παουντερ σε ένα μπολ.
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ, το βούτυρο και χτυπάμε με το σύρμα για 1’ να αφρατέψει και να γίνει κρέμα.
- Σταδιακά χτυπώντας το βούτυρο ρίχνουμε λίγη λίγη την ψιλή κρυσταλλική ζάχαρη.
- Τα χτυπάμε για 6-7 λεπτά με το εξάρτημα ανάδευσης μέχρι να λιώσει η ζάχαρη στο βούτυρο και να γίνουν κρέμα.
- Προσθέτουμε το ξύσμα, τη βανίλια, τη μαστίχα και το αλάτι.
- Ένα ένα ρίχνουμε τα αυγά χτυπώντας πολύ καλά το μίγμα να τα πίνει.
- Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και τα προσθέτουμε.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και λίγο-λίγο ρίχνουμε το αλεύρι με το baking.
- Από την ώρα που βάζουμε το αλεύρι δεν ζυμώνουμε πολύ γιατί θα σκληρύνουν.
- Την ώρα που προσθέτουμε το αλεύρι κρατάμε λίγο. Ίσως να μην το πάρει όλο.
- Η ζύμη πρέπει να είναι αφράτη βουτυράτη και εύπλαστη.
- Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 20 λεπτά να σταθεί.
ΨΗΣΙΜΟ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ºC στον αέρα.
- Σε ένα μπολάκι βάζουμε τα υλικά για το διάλυμα αυγού και χτυπάμε με ένα πιρούνι.
- Πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε.
- Τα αραδιάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Αλείφουμε με το διάλυμα αυγού.
- Ψήνουμε τα πασχαλινά κουλουράκια για 25 λεπτά περίπου να ροδίσουν. Αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν.
- Αφού κρυώσουν τελείως τα διατηρούμε σε αεροστεγές σκεύος για να παραμείνουν αφράτα και τραγανά.
- Μάθε όλα τα μυστικά για πασχαλινά κουλουράκια.