Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εξοπλισμός
Ταψί
Τηγάνι
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εκτέλεση
ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ
- Πλένουμε πρώτα καλά τα κολοκυθάκια και τα σκουπίζουμε.
- Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές μακρόστενες φέτες, τα αλευρώνουμε καλά και από τις δύο πλευρές.
- Έπειτα τα τηγανίζουμε ελαφρά και τα αφήνουμε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί.
- Σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν διάφανα.
ΜΙΓΜΑ
- Για το μίγμα γιαουρτιού, ανακατεύουμε το γιαούρτι, το τυρί κρέμα, τον άνηθο ψιλοκομμένο, το σκόρδο τριμμένο, τα καρότα, το αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Σε φόρμα δαχτυλίδι 25 εκατοστά πασπαλίζουμε φρυγανιά, στρώνουμε μία στρώση κολοκυθάκια, μία στρώση κρεμμύδια, μία στρώση μείγμα γιαουρτιού και συνεχίζουμε έτσι, φροντίζοντας να στρώσουμε τελευταία μία στρώση μείγμα γιαουρτιού.
- Ψήνουμε την τούρτα που είναι σαν τάρτα κολοκυθιού χωρίς φύλλο σε μέτριο φούρνο, στους 160ºC για 40 λεπτά περίπου (προσέχοντας όμως να μην σκουρύνει πολύ).
- Αφήνουμε την τούρτα κολοκύθι να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί για 45’.
- Την ξεφορμάρουμε και την κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια σαν τούρτα.
- Σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου.