Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
Video
Εκτέλεση
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
- Προτιμάμε χοντρά η στρογγυλά κολοκύθια γιατί είναι ιδανικά για γέμισμα.
- Αφού τα πλύνουμε, αφαιρούμε το κοτσάνι και λίγο από το πίσω μέρος για να στέκονται στην κατσαρόλα.
- Αφαιρούμε μία φέτα από πάνω που θα τη χρησιμοποιήσουμε σαν καπάκι.
- Με το εργαλείο που αδειάζουμε τα κολοκυθάκια ή με το κουταλάκι αφαιρούμε το εσωτερικό τους και το ψιλοκόβουμε.
ΓΕΜΙΣΗ
- Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το 1/2 ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 3΄- 4΄.
- Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σάρκα τους, τα καρότα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2΄- 3΄.
- Τέλος, ρίχνουμε τον κιμά και σοτάρουμε 3-4’ μέχρι να αλλάξει χρώμα.
- Προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το ρύζι, τα μυρωδικά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέτουμε 1 φλ. νερό να χυλώσει η γέμιση και ανακατεύουμε καλά.
ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ
- Γεμίζουμε με ένα κουτάλι μέχρι τα 3/4 του ύψους τους.
- Σκεπάζουμε τα κολοκυθάκια με τη φέτα-καπάκι.
- Τα τοποθετούμε σε μεγάλη κατσαρόλα και μπήγουμε ενδιάμεσα πατάτες κομμένες κυδωνάτες και τα καρότα κομμένα σε κομμάτια.
- Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και συμπληρώνουμε νερό μέχρι λίγο πιο πάνω από τη μέση τους.
- Τοποθετούμε δεμένα σε ματσάκι, τα κλωνάρια μαϊντανού και άνηθου.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και απ’ την ώρα που θα πάρει βράση, βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 25’ μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να σκάσει το ρύζι.
ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
- Χαμηλώνουμε τελείως την εστία να κοπεί ο βρασμός να μην κοχλάζει το φαγητό.
- Χτυπάμε το αυγό με το λεμόνι και το αραιώνουμε ρίχνοντας σταδιακά λίγο ζωμό από το φαγητό.
- Περιχύνουμε τα υλικά, ανακινώντας την κατσαρόλα απ’ τα χερούλια.
- Αν θέλετε να γίνει πηχτό σαν κρέμα, διαλύστε 1 κουταλιά κορν φλάουρ στο χυμό λεμονιού και προσθέστε προσθέστε το στο αυγό, συνεχίστε την διαδικασία.
- Περιχύστε το φαγητό και αφήστε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά να δέσει χωρίς να έρθει σε σημείο βρασμού.
- Αποσύρουμε από την εστία.
- Αφήνουμε να σταθεί σκεπασμένο το φαγητό για 10’ και σερβίρουμε.