Υλικά
Εξοπλισμός
Κόσκινο
Μίξερ με κάδο
Ταψί
Υλικά
Εκτέλεση
- Κοσκινίζουμε πρώτα το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
- Χτυπάμε το βούτυρο στον κάδο του μίξερ με το σύρμα για 5 με 6 λεπτά, να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη βροχηδόν και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να κρεμώσει καλά το μείγμα, για 6 με 7 λεπτά επιπλέον.
- Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά, το ξύσμα, τη βανίλια, τη μαστίχα και το αλάτι.
- Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό, πάνω από τον κάδο γιατί φουσκώνει και χύνεται, και τον προσθέτουμε στο μείγμα.
- Λίγο-λίγο και ζυμώνοντας με το χέρι, προσθέτουμε το αλεύρι.
- Η ζύμη πρέπει να είναι αφράτη και εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια.
- Δεν θέλουν πολύ ζύμωμα γιατί θα σκληρύνουν.
- Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη για 30 λεπτά.
- Πλάθουμε σε ό,τι σχήμα θέλουμε και τα αλείφουμε με διάλυμα αυγού.
- Τα ψήνουμε στους 180°C για 25 με 30 λεπτά, να ροδίσουν.