Λαλάγγια με ταχίνι και μέλι

Αυτές τις νηστίσιμες τηγανίτες τα μανιάτικα λαλάγκια τα έχετε δοκιμάσει; Είναι εύκολα, νόστιμα και απολαυστικά

Δύσκολη
0:25

30

15 λεπτά

10 λεπτά

τραγανά λαλάγκια τηγανίτες Μάνης νηστίσιμα μανιατικα συνταγη

Υλικά

Εξοπλισμός

Μίξερ με κάδο

Τηγάνι

Υλικά

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΛΑΓΓΙΑ

    Για τα τραγανά λαλάγκια Μάνης,

    • Βάζουμε πρώτα σε μπολ το αλεύρι, τη μαγιά, το λάδι και διαλύουμε το αλάτι στο νερό.
    • Το ρίχνουμε στο αλεύρι.
    • Προσαρμόζουμε στο μίξερ το γάντζο ζύμης και ζυμώνουμε καλά για 10΄-15΄ να γίνει λεία και απαλή η ζύμη.
    • Τη βάζουμε σε μπολ, την καλύπτουμε με μεμβράνη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 1 ώρα.
    • Ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι το λάδι.
    • Ξεφουσκώνουμε τη ζύμη στον πάγκο. Χωρίζουμε σε μπαλίτσες, σε μέγεθος καρυδιού.
    • Πλάθουμε κορδόνι με τα χέρια, λεπτό και μακρύ.
    • Τηγανίζουμε τα κορδόνια λίγα λίγα να ροδίσουν.
    • Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
    • Ανακατεύουμε ταχίνι με κακάο και μέλι για το σερβίρισμα.
    • Τα πασπαλίζουμε με κανελοζάχαρη, όπως είναι ζεστά και τα σερβίρουμε με ντιπ ταχίνι και μέλι.
Απόρρητο