Πανακότα με γιαούρτι

Πανακότα εύκολη και σπιτική με γιαούρτι σε φορμάκια ατομικά! Είναι απίστευτη!

Εύκολη
0:25

8

15 λεπτά

10 λεπτά

ευκολη πανακοτα με γιαουρτι

Υλικά

Συμβουλή Ειδικού

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Δροσερό γλυκό που ικανοποιεί πλήρως και τους πιο απαιτητικούς γλυκατζήδες. Με μέτρο όμως γιατί έχει υψηλή θερμιδική αξία και υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά και χοληστερόλη. Αν θέλετε να μειώστε την πρόσληψη θερμίδων και λιπαρών προτιμήστε τις light εκδοχές της κρέμας γάλακτος και του γιαουρτιού. Αποτελεί, λόγω των γαλακτοκομικών που περιέχει πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης και ασβεστίου και βιταμινών του συμπλέγματος Β.

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Φόρμα

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε πρώτα τη ζελατίνη σε μπολ και καλύπτουμε µε κρύο νερό.
  2. Αφήνουμε για 5 με 10 λεπτά να μουλιάσει καλά και να φουσκώσει.
  3. Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι και τη μισή κρεμά γάλακτος.
  4. Με σύρμα τα ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
  5. Βάζουμε σε κατσαρόλα την υπόλοιπη κρέμα, τη ζάχαρη, τη βανίλια (αφού τη σχίσουμε στη μέση κι αφαιρέσουμε τον καρπό της) και το ξύσμα κι ανακατεύουμε να λιώσει καλά η ζάχαρη και να ζεσταθεί το μίγμα, χωρίς όμως να βράσει.
  6. Το αποσύρουμε από τη φωτιά.
  7. Στραγγίζουμε καλά τις ζελατίνες και τις προσθέτουμε στο ζεστό μίγμα.
  8. Ανακατεύουμε πολύ καλά, να λιώσουν.
  9. Αφήνουμε το μίγμα για 10 λεπτά να γίνει χλιαρό και το προσθέτουμε στο κρύο μίγμα γιαουρτιού και κρέμας γάλακτος λίγο-λίγο και πάντα ανακατεύοντας µε σύρμα, να ομογενοποιηθεί.
  10. Το βάζουμε σε μια μεγάλη φόρμα για ζελέ ή σε 8 ατομικά φορμάκια και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά και να σταθεροποιηθεί, για περίπου 3 ώρες.
  11. Αφού παγώσει, το ξεφορμάρουμε (βουτώντας τη φόρμα ή τα φορμάκια για πανακότα σε ζεστό νερό) και γαρνίρουμε το γλυκό.
Απόρρητο