"
Πανακότα εύκολη και σπιτική με γιαούρτι από την Αργυρώ. Συνταγή για τέλεια πανακότα με γιαούρτι και σε φορμάκια ατομικά! Είναι απίστευτη! Μία συνταγή...

Πανακότα εύκολη και σπιτική με γιαούρτι από την Αργυρώ. Συνταγή για τέλεια πανακότα με γιαούρτι και σε φορμάκια ατομικά! Είναι απίστευτη!

Μία συνταγή της Αργυρώς που μπορείτε να φτιάξετε και σε φορμάκια για πανακότα.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τη πανακότα με γιαούρτι

  • 500 ml κρέμα γάλακτος
  • 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 7 φύλλα ζελατίνης (x2 γραμ.)
  • 1 ακέρωτο βιολογικό πορτοκάλι (ξύσμα)
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 μπαστουνάκι βανίλιας
  • Γλυκό κουταλιού πορτοκάλι για το σερβίρισμα (ή άλλο γλυκό του κουταλιού)

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
  • 360 Θερμίδες
    (kcal)
  • 45% Λιπαρά
  • 35% Υδατ/κες
  • 20% Πρωτεΐνες
* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

* Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

Παγώνουμε περίπου 3 ώρες στο ψυγείο.

Για τη πανακότα με γιαούρτι

Βάζουμε πρώτα τη ζελατίνη σε μπολ και καλύπτουμε µε κρύο νερό.

Αφήνουμε για 5 με 10 λεπτά να μουλιάσει καλά και να φουσκώσει.

Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι και τη μισή κρεμά γάλακτος.

Με σύρμα τα ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.

Βάζουμε σε κατσαρόλα την υπόλοιπη κρέμα, τη ζάχαρη, τη βανίλια (αφού τη σχίσουμε στη μέση κι αφαιρέσουμε τον καρπό της) και το ξύσμα κι ανακατεύουμε να λιώσει καλά η ζάχαρη και να ζεσταθεί το μίγμα για τη συνταγή για τέλεια πανακότα με γιαούρτι, χωρίς όμως να βράσει.

Το αποσύρουμε από τη φωτιά.

Στραγγίζουμε καλά τις ζελατίνες και τις προσθέτουμε στο ζεστό μίγμα.

Ανακατεύουμε πολύ καλά, να λιώσουν.

Αφήνουμε το μίγμα για 10 λεπτά να γίνει χλιαρό και το προσθέτουμε στο κρύο μίγμα γιαουρτιού και κρέμας γάλακτος λίγο-λίγο και πάντα ανακατεύοντας µε σύρμα, να ομογενοποιηθεί.

Το βάζουμε σε μια μεγάλη φόρμα για ζελέ ή σε 8 ατομικά φορμάκια και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά και να σταθεροποιηθεί η πανακότα με γιαούρτι, για περίπου 3 ώρες.

Διαφήμιση

Για το σερβίρισμα

Αφού παγώσει, το ξεφορμάρουμε (βουτώντας τη φόρμα ή τα φορμάκια για πανακότα σε ζεστό νερό) και γαρνίρουμε το γλυκό.

Εσείς τι θα φτιάχνατε με γιαούρτι;

Οδηγός Μαγειρικής

Συμβουλή του Ειδικού

Δροσερό γλυκό που ικανοποιεί πλήρως και τους πιο απαιτητικούς γλυκατζήδες. Με μέτρο όμως γιατί έχει υψηλή θερμιδική αξία και υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά και χοληστερόλη. Αν θέλετε να μειώστε την πρόσληψη θερμίδων και λιπαρών προτιμήστε τις light εκδοχές της κρέμας γάλακτος και του γιαουρτιού. Αποτελεί, λόγω των γαλακτοκομικών που περιέχει πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης και ασβεστίου και βιταμινών του συμπλέγματος Β.

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Κάτι μαγειρεύεται

Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

Εγκατάσταση
×