Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΡΕΓΚΕΣ
ΓΙΑ ΤΟ TRIFLE
Εξοπλισμός
Κόσκινο
Μίξερ με κάδο
Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΡΕΓΚΕΣ
ΓΙΑ ΤΟ TRIFLE
Video
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΡΕΓΚΕΣ
- Χτυπάμε πρώτα τ’ ασπράδια στο μίξερ, μαζί με το αλάτι σε μεσαία ταχύτητα, μέχρι να σχηματίσουν απαλές κορυφές.
- Βροχηδόν και πάντα χτυπώντας προσθέτουμε την ζάχαρη.
- Κοσκινίζουμε την άχνη ζάχαρη, διπλώνοντας απαλά την μαρέγκα με σπάτουλα.
- Προσθέτουμε χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά) και τη βάζουμε σε κορνέ.
- Στρώνουμε λαδόκολλα σε δυο λαμαρίνες και κόβουμε τις μαρέγκες σε ό,τι σχήμα θέλουμε.
- Ψήνουμε στους 80-100 ºC, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 1 ώρα να στεγνώσουν.
- Όταν ξεκολλάνε από την λαδόκολλα, είναι έτοιμες. Διατηρούνται πολλές ημέρες σε αεροστεγές δοχείο.
ΓΙΑ ΤΟ TRIFLE
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρευστη μορφή. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα.
- Σε μεγάλο διάφανο μπολ κάνουμε στρώσεις με κρέμα, μπισκότο, μαρέγκες και ξανά κρέμα, μπισκότο, μαρέγκα.
- Τέλος προσθέτουμε τα mini μπισκότα και τα ρόδια.