• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα
Βαθμολογήστε
  • Για τις μαρέγκες
  • 3 ασπράδια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 120 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 80 γραμ. άχνη ζάχαρη
  • χρώματα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
  • Για το trifle
  • 1 λίτρο κρέμα γάλακτος 35%
  • 300 γραμ. τυρί κρέμα με γιαούρτι
  • 1 διπλή συσκευασία (2x154 γρ.) γεμιστά μπισκότα
  • 2 ρόδια καθαρισμένα
  • 1 συσκευασία (115 γρ.) mini μπισκότα γεμιστά
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το trifle

    Για το trifle (τράιφλ) με μαρέγκες και μπισκότα,

    • Χτυπάμε πρώτα τ’ ασπράδια στο μίξερ, μαζί με το αλάτι σε μεσαία ταχύτητα, μέχρι να σχηματίσουν απαλές κορυφές.
    • Βροχηδόν και πάντα χτυπώντας προσθέτουμε την ζάχαρη.
    • Κοσκινίζουμε την άχνη ζάχαρη, διπλώνοντας απαλά την μαρέγκα με σπάτουλα.
    • Προσθέτουμε χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά) και τη βάζουμε σε κορνέ.
    • Στρώνουμε λαδόκολλα σε δυο λαμαρίνες και κόβουμε τις μαρέγκες σε ό,τι σχήμα θέλουμε.
    • Ψήνουμε στους 80-100 ºC, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 1 ώρα να στεγνώσουν.
    • Όταν ξεκολλάνε από την λαδόκολλα, είναι έτοιμες. Διατηρούνται πολλές ημέρες σε αεροστεγές δοχείο.
    • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρευστη μορφή. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα.
    • Σε μεγάλο διάφανο μπολ κάνουμε στρώσεις με κρέμα, μπισκότο, μαρέγκες και ξανά κρέμα, μπισκότο, μαρέγκα.
    • Τέλος προσθέτουμε τα mini μπισκότα και τα ρόδια.

    Ανακαλύψτε όλα τα μυστικά μου για την τέλεια μαρέγκα

    Βίντεο

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται