Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜ ΜΠΡΟΥΛΕ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜ ΜΠΡΟΥΛΕ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς C στις αντιστάσεις. Χρειαζόμαστε 6 πυρίμαχα ατομικά μπολάκια για κρεμ μπρουλέ.
- Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη στο μίξερ για 6-7 λεπτά, μέχρι να πάρουν αχνό κίτρινο χρώμα και να γίνουν σαν κρέμα.
- Προσθέτουμε (πάντα χτυπώντας) την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα και το λικέρ.
- Τοποθετούμε στο ταψί του φούρνου τα πυρίμαχα μπολάκια.
- Ισομοιράζουμε την κρέμα στα ραμεκέν.
- Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο και προσθέτουμε βραστό νερό στο ταψί, μέχρι να καλύπτει τη μέση των πυρίμαχων.
- Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι η μέση της κρέμας όταν αγγίζουμε να τρέμει μεν ελαφρά, αλλά να μην υποχωρεί.
- Βγάζουμε τα πυρίμαχα με την κρέμα από το μπεν μαρί (ταψί με νερό).
- Αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου. Έπειτα τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες το λιγότερο (και μέχρι 3 ημέρες).
- Όταν πρόκειται να σερβίρουμε πασπαλίζουμε κάθε creme brulee με 1 κ.σ. ζάχαρη (κατά προτίμηση καστανή, καραμελώνει καλύτερα) και καίμε με φλόγιστρο, ή αν δεν έχουμε φλόγιστρο, τα τοποθετούμε κάτω από δυνατό γκριλ με ανοιχτή την πόρτα του φούρνου για λίγα λεπτά, μέχρι να σχηματιστούν φυσαλίδες στη ζάχαρη.