Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΒΥΣΣΙΝΟ ΛΙΚΕΡ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΦΡΟΥΤΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΒΥΣΣΙΝΟ ΛΙΚΕΡ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΦΡΟΥΤΑ
Εκτέλεση
- Διαλέγουμε βύσσινα σφιχτά και ώριμα.
- Αφαιρούμε το κοτσάνι.
- Τα πλένουμε καλά και τα στραγγίζουμε.
- Θα χρησιμοποιήσουμε μεγάλη γυάλα με καπάκι που σφραγίζει.
- Ρίχνουμε σε στρώση εναλλάξ τα βύσσινα με τη ζάχαρη στο γυάλινο βάζο.
- Στραγγίζουμε.
- Αφήνουμε το βάζο σε σημείο που το χτυπάει ο καυτός καλοκαιρινός ήλιος για τρεις εβδομάδες.
- Κάθε μέρα, κουνάμε το βάζο, ώστε να λιώσει τελείως η ζάχαρη και να γίνει σιρόπι.
- Τότε, ανοίγουμε το βάζο, προσθέτουμε το κονιάκ, σφραγίζουμε ξανά και αφήνουμε για ένα μήνα στον καυτό ήλιο.
- Ανακινούμε το βάζο κατά διαστήματα.
- Αφού περάσει ένας μήνας, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και αφήνουμε για μία εβδομάδα ξανά στον ήλιο.
- Σουρώνουμε το λικέρ σε τουλπάνι και το μοιράζουμε σε αποστειρωμένα και στεγνά μπουκάλια.
- Σφραγίζουμε τα μπουκάλια.
- Διατηρείται σφραγισμένο για πάρα πολλούς μήνες.
- Απαιτείται χρόνος αναμονής 2 μηνών