Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε πρώτα τα δαμάσκηνα από τα κουκούτσια.
- Κόβουμε τις φλούδες του πορτοκαλιού σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια σαν σπιρτόξυλα.
- Σε κατσαρόλα βάζουμε το ξύδι, τις φλούδες πορτοκάλι, το χυμό, τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά κάρδαμο, κόλιανδρο και κανέλα.
- Τα φέρνουμε σε σημείο βρασμού, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Μόλις πάρει βράση το υγρό και λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε μέσα τα δαμάσκηνα και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή.
- Σιγοβράζουμε για περίπου 15 έως 20 λεπτά να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν.
- Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα τα δαμάσκηνα και τις φλούδες πορτοκαλιού και τα ρίχνουμε σε αποστειρωμένο βάζο.
- Συνεχίζουμε να βράζουμε για λίγα λεπτά το σιρόπι, έως ότου πυκνώσει αρκετά.
- Ρίχνουμε μέσα το ανθόνερο.
- Περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι τα δαμάσκηνα και τις φλούδες.
- Διατηρούμε τη μαρμελάδα στο ψυγείο, αφού κρυώσει.