• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
1

Υλικά

  • Μερίδες 3 βάζα των 400γραμ.
  • 700 γραµ καρότο χοντροτριμμένο ή ψιλοκομμένο σε στικς
  • 500 γραµ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 ζουμερά πορτοκάλια
  • 1 φλ χυμός καρότο ή νερό που έβρασαν τα καρότα
  • φλούδα 1 πορτοκαλιού
  • 1 κλωνάρι αρμπαρόριζα
  • δυόσμο ή βασιλικό
  • 1/2 λεμόνι (χυμός)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Καρότο γλυκό του κουταλιού

    Καθάρισε τα καρότα.

    Αφού τρίψεις ή ψιλοκόψεις τα καρότα σου, βάλε τα σε κατσαρόλα με νερό ίσα να τα σκεπάζει και βράσε τα για 5’.

    Στράγγισε τα σε σουρωτήρι και κράτησε 1 φλ. νερό από το βρασμένο καρότο.

    Πίεσε τα καρότα στο σουρωτήρι, να φύγουν όλα τα υγρά.

    Τα καρότα είναι πλέον στεγνά.

    Σε μια κατσαρόλα βάλε την ζάχαρη, το νερό από το βρασμένο καρότο, τον χυμό από τα πορτοκάλια, την φλούδα πορτοκαλιού και βράσε το σιρόπι σε μέτρια φωτιά για 5’ μέχρι να πυκνώσει.

    Τότε, ρίξε μέσα στο σιρόπι το βρασμένο καρότο και βράσε το γλυκό καρότο σε μέτρια φωτιά για περίπου 20’.

    Προς το τέλος του βρασμού ρίξε τον χυμό λεμονιού και την αρμπαρόριζα ή άλλο βότανο.

    Ελέγχουμε αν έδεσε το σιρόπι σωστά. Αν όχι, αφήνουμε να κρυώσει τελείως το γλυκό στην κατσαρόλα και ξανά βράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει το σιρόπι.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται